r
Nosalty Logó

Őzlábgombás ravioli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Őzlábgombás ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2403.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    1711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4806.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    3422 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 1507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztkupacból krátert formázunk, amelybe beleütjük a tojásokat. Szép lassan, kívülről befelé összedolgozzuk, miközben hozzáadjuk a langyos vizet is. Jól átgyúrjuk és fél órára pihenni tesszük a hűtőbe.
  2. Addig elkészítjük a ragut és a mártást. A gombákat megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A fokhagymát megpucoljuk és a serpenyőbe a vajhoz adjuk. Kicsit megdinszteljük, és hozzáadjuk a gombát. Borsozzuk és petrezselymet szórunk rá.
  4. Amikor megpuhult felöntjük tejszínnel és sűrűre főzzük. A mártást ízlés szerint megsózzuk.
  5. A hűtőből kivesszük a tésztát, és vékonyra kinyújtjuk. 2-szer 4-6 db négyzetet alakú lapot vágunk ki.
  6. A közepét megtöltjük a már kicsit meghűlt gombás raguval, a széleit megvizezzük, betakarjuk a másik tésztalappal, majd jól rányomkodjuk a széleit.
  7. 4-6 db raviolit készítünk és forró, lobogó alaplében 10 perc alatt kifőzzük.
  8. Tálaláskor a maradék mártással leönthetjük a tésztánkat.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3232
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az utóbbi napok időjárása lehetővé tette, hogy tervezzünk a hétre egy erdei gombagyűjtő kirándulást. A legszebbeket gyorsan elkészítjük, a többit pedig leszárítjuk ínséges időkre. Szerintem ez a gomba is bundásan, rántva a legfinomabb, de most mással kísérleteztem, és számomra is így remek volt az íze. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...