Őzgerinc vele sült burgonyával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
300g őzgerinc360 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
17g vörösbor14 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
20g áfonyadzsem56 kcal
Összesen
952
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1800g őzgerinc2160 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
0g só0 kcal
-
1500g burgonya866 kcal
-
120g áfonyadzsem334 kcal
Összesen
5711
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
47.4g őzgerinc57 kcal
-
6.7g napraforgó olaj59 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
2.6g vörösbor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
39.5g burgonya23 kcal
-
3.2g áfonyadzsem9 kcal
Összesen
150
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.9 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1145.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 724 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 392.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
952
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 437.6 g
Zsír
-
Összesen 300.3 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 102 g
-
Koleszterin 1530 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6872.2 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 72 mg
-
Magnézium 699 mg
-
Foszfor 4345 mg
-
Nátrium 1249 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 283.2 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 2355.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 114 micro
-
E vitamin: 109 mg
-
C vitamin: 232 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 127 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
5711
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
-
3 dl napraforgó olaj
-
3 db babérlevél
-
4 db borókabogyó
-
2 db szegfűszeg
-
2 csipet szegfűbors
-
2 csipet kakukkfű
-
2 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
1.5 kg burgonya
-
6 ek áfonyadzsem
Elkészítés
- A csontos őzgerincről éles késsel lefejtjük a hártyát.
- Az olajat egy mélyebb tálba öntjük, hozzákeverjük a mustárt, magvas fűszereket, kakukkfüvet, apróra tépkedett babérlevelet.
- A hús minden oldalát beleforgatjuk a pácba, ezután vastag nejlon zacskóba helyezzük, ráöntjük a maradék pácot. A felesleges levegőt kinyomjuk a zacskóból, és lezárjuk. Nagyobb ételdobozba fektetjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
- A zacskót négy napon keresztül, reggel és este összerázzuk, ellenkező oldalára fordítva tesszük vissza a hűtőbe.
- Négy nap elteltével az őzgerincet a pácból kivesszük, megsózzuk.
- Megfelelő nagyságú tepsibe helyezzük, ráöntünk 1,5 dl páclevet és az 1 dl vörösbort.
- Mellé helyezzük az alaposan megmosott, egészben hagyott héjas burgonyát.
- Előmelegített sütőbe (160 C-on) a középső rácsra toljuk, és levével gyakran locsolgatva készre sütjük.
- A sütőből kivéve alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük, azután tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25x6
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 137
- Össznézettség: 87516
- Feltöltés dátuma: 2013. október 03.
Ajánló
Áfonyadzsemmel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
Nagyon jólesik, amikor ritka remek alapanyaggal ajándékoznak meg, amiből ilyen finomságot készíthetek.