r
Nosalty Logó

Ötfűszeres almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Ötfűszeres almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 901 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    201 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 901 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    331.2 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2165.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.9 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1205.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 5403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, hozzáadjuk az apró kockára vágott vajat.
  2. Elmorzsoljuk a vajat a lisztes keverékkel.
  3. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát, majd fóliába tekerve legalább fél órát a hűtőben pihentetjük.
  4. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük.
  5. A lereszelt almát elkeverjük a cukorral, állni hagyjuk 15 percet, majd egy tálba kinyomkodjuk a levét.
  6. Az almát száraz serpenyőbe tesszük, kínai ötfűszer-keverékkel ízesítjük és hozzáöntünk keveset az alma levéből és elkezdjük párolni.
  7. Az alma dinsztelése alatt folyamatosan adagolunk hozzá a levéből, így nem fog odaégni és szaftosabb marad.
  8. Ha az alma megpárolódott, akkor összeállítjuk a pitét.
  9. A tésztát a piteforma nagyságának megfelelő méretűre nyújtjuk.
  10. A tésztát belesimítjuk a formába, sütőpapírt terítünk rá, majd sütőbabbal megtöltjük.
  11. 175 fokos sütőben, 10 percig elősütjük.
  12. Az elsősütés után az almával megtöltjük a tésztát, a tetejét megszórjuk durvára tört dióval.
  13. 25 perc alatt készre sütjük.
  14. A sütés alatt elkészítjük a krémet: ehhez a mascarpone-t összekeverjük a narancs héjával és levével. Kevés porcukorral ízesítjük.
  15. A pitét a mascarpone habbal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 402
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 28325
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A klasszikus almás pite újraértelmezése keleties beütéssel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...