r
Nosalty Logó

Ötfűszeres almás pite

4,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Ötfűszeres almás pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

901
Kalória
12.6g
Fehérje
95g
Szénhidrátok
55.2g
Zsír
201g
Víz
101.7g
Koleszterin
8.1g
Rost
46.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 901 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    201 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 901 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    331.2 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2165.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.9 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    1205.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 5403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, hozzáadjuk az apró kockára vágott vajat.
  2. Elmorzsoljuk a vajat a lisztes keverékkel.
  3. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát, majd fóliába tekerve legalább fél órát a hűtőben pihentetjük.
  4. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük.
  5. A lereszelt almát elkeverjük a cukorral, állni hagyjuk 15 percet, majd egy tálba kinyomkodjuk a levét.
  6. Az almát száraz serpenyőbe tesszük, kínai ötfűszer-keverékkel ízesítjük és hozzáöntünk keveset az alma levéből és elkezdjük párolni.
  7. Az alma dinsztelése alatt folyamatosan adagolunk hozzá a levéből, így nem fog odaégni és szaftosabb marad.
  8. Ha az alma megpárolódott, akkor összeállítjuk a pitét.
  9. A tésztát a piteforma nagyságának megfelelő méretűre nyújtjuk.
  10. A tésztát belesimítjuk a formába, sütőpapírt terítünk rá, majd sütőbabbal megtöltjük.
  11. 175 fokos sütőben, 10 percig elősütjük.
  12. Az elsősütés után az almával megtöltjük a tésztát, a tetejét megszórjuk durvára tört dióval.
  13. 25 perc alatt készre sütjük.
  14. A sütés alatt elkészítjük a krémet: ehhez a mascarpone-t összekeverjük a narancs héjával és levével. Kevés porcukorral ízesítjük.
  15. A pitét a mascarpone habbal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A klasszikus almás pite újraértelmezése keleties beütéssel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!