Ötfűszeres almás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
50g finomliszt182 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
233g alma109 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
0 kcal
-
25g dió164 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
3g narancslé1 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
2g porcukor9 kcal
Összesen
901
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1400g alma655 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
0 kcal
-
150g dió981 kcal
-
150g mascarpone606 kcal
-
16g narancslé8 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
5403
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
12.4g finomliszt45 kcal
-
8.3g vaj59 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
57.9g alma27 kcal
-
1.2g barna cukor5 kcal
-
0 kcal
-
6.2g dió41 kcal
-
6.2g mascarpone25 kcal
-
0.7g narancslé0 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
Összesen
223
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 55.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 201 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
901
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.6 g
Zsír
-
Összesen 331.2 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2165.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 375 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 381 mg
-
Foszfor 1130 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 569.9 g
-
Cukor 280 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 1205.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1487 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 314 mg
-
Retinol - A vitamin: 1419 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 679 micro
-
β-crypt 167 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 695 micro
Összesen
5403
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 89.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg finomliszt
-
20 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
7 közepes db alma
-
3 ek barna cukor
-
kínai ötfűszer-keverék ízlés szerint
-
15 dkg dió
-
15 dkg mascarpone
-
2 evőkanál narancslé
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
-
2 ek porcukor
Elkészítés
- A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, hozzáadjuk az apró kockára vágott vajat.
- Elmorzsoljuk a vajat a lisztes keverékkel.
- Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát, majd fóliába tekerve legalább fél órát a hűtőben pihentetjük.
- Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük.
- A lereszelt almát elkeverjük a cukorral, állni hagyjuk 15 percet, majd egy tálba kinyomkodjuk a levét.
- Az almát száraz serpenyőbe tesszük, kínai ötfűszer-keverékkel ízesítjük és hozzáöntünk keveset az alma levéből és elkezdjük párolni.
- Az alma dinsztelése alatt folyamatosan adagolunk hozzá a levéből, így nem fog odaégni és szaftosabb marad.
- Ha az alma megpárolódott, akkor összeállítjuk a pitét.
- A tésztát a piteforma nagyságának megfelelő méretűre nyújtjuk.
- A tésztát belesimítjuk a formába, sütőpapírt terítünk rá, majd sütőbabbal megtöltjük.
- 175 fokos sütőben, 10 percig elősütjük.
- Az elsősütés után az almával megtöltjük a tésztát, a tetejét megszórjuk durvára tört dióval.
- 25 perc alatt készre sütjük.
- A sütés alatt elkészítjük a krémet: ehhez a mascarpone-t összekeverjük a narancs héjával és levével. Kevés porcukorral ízesítjük.
- A pitét a mascarpone habbal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 402
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 28325
- Feltöltés dátuma: 2013. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Dávid
350 recept
A klasszikus almás pite újraértelmezése keleties beütéssel.