r
Nosalty Logó

Őszibarackos vargabéles

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Édes Mézes
Őszibarackos vargabéles
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

698
Kalória
24.4g
Fehérje
95.3g
Szénhidrátok
24g
Zsír
141.2g
Víz
178.7g
Koleszterin
2.3g
Rost
45.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5574 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    141.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.4 g

Zsír

  • Összesen
    192.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7343.3 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    2583 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    762.6 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1129.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    129 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1137 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1364 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1037 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1637 micro
Összesen 5574 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.3 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

  1. Kifőzzük a cérnametéltet, lecsöpögtetjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. 10-10 dkg cukorral habosra verjükelőbb a fehérjét, majd a sárgáját.
  4. A túrót összekeverjüka tejföllel és a citrom lereszelt héjával. Utána ebbe keverjüka kifőzött cérnametéltet.
  5. A barackokat felkockázzuk kicsire.
  6. A tésztás masszába forgatjuk a barackot, és a felvert tojásfehérjét.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe a réteslapokat -olvasztott vajjal megkenve-, egyesével beletesszük. 3-4 db-ot, utána a tésztás tölteléket, majd megint a többi réteslapot, amiket ismét megvajazgatunk (a tetejét is).
  8. Kb. 40 percet sütjük közepes lángon, amikor már pirul a teteje is, akkor jó.
  9. Porcukorral hintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 4 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gáztepsi

A hétvégi húsleveshez kifőzött, megmaradt cérnametéltet használtam így fel, és azoknak is jó ez az elkészítés, akik nem kedvelik a sütiben a mazsolát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!