Őszibarackos joghurttorta - élesztős tésztával
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
9g tojás12 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
0 kcal
-
1g víz0 kcal
A krémhez
-
67g habtejszín195 kcal
-
63g joghurt38 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
13 kcal
-
4g zselatin14 kcal
-
64g őszibarack24 kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
0 kcal
-
8g víz0 kcal
A krémhez
-
400g habtejszín1168 kcal
-
375g joghurt229 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
25g zselatin84 kcal
-
381g őszibarack143 kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
4.2g tojás5 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
0 kcal
-
0.6g víz0 kcal
A krémhez
-
30.6g habtejszín89 kcal
-
28.7g joghurt18 kcal
-
1.6g porcukor6 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
-
1.9g zselatin6 kcal
-
29.2g őszibarack11 kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 159.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.4 g
Zsír
-
Összesen 141.5 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 673 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2099.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 782 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 785 mg
-
Nátrium 378 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124 g
-
Cukor 108 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 955.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1353 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 139 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 1275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 851 micro
-
β-crypt 249 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 579 micro
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
1 db tojás
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 ek porcukor
-
2 késhegynyi instant élesztő
-
1 ek víz
A krémhez
-
4 dl habtejszín
-
3 ek porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
25 g zselatin
Elkészítés
A tésztához
- A csatos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
- A tésztához a tojás sárgáját a porcukorral, vízzel kikeverjük, belekeverjük a lisztet, a szárított élesztőt, és a fehérje felvert habját.
- Beletesszük a tortaformába, és ha megsült (kb 8-10 perc), hűlni hagyjuk.
- A nagyon hideg habtejszínt felverjük, beleverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, és tovább verjük habosra.
- A joghurtokhoz adjuk a zselatint, és mikróban addig melegítjük míg felolvad a zselatin. Hűlés után a joghurtot a tejszínnel lazán összekeverjük.
- A barackokat meghámozzuk , vékony cikkekre vágjuk, melyből 8 szép szeletet a tetejének a díszítésére félre teszünk.
- A cikkekket egymás mellé - egy sorban - a piskóta tetejére helyezzük.
- A többi gyümölcsöt kis kockákra vágjuk és a habba keverjük lazán.
- A habot könnyedén rásimítjuk a barackos piskótára, a tetejét a félretett szeletekkel díszítjük.
- Kb. 1-2 óra alatt hűtőben megszilárdul, és a tortaforma csatját lebontva szeletelhető, tálalható.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 211
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 45727
- Feltöltés dátuma: 2010. október 09.
Ajánló
Nem kell semmilyen különleges alkalom a torta elkészítéséhez, mert szinte "percek " alatt el lehet készíteni. Egy vasárnapi ebédet is érdemes befejezni vele. Nem kell várni az őszibarack szezonra, mert bármilyen befőttel, egyéb gyümölccsel is el készíthető. Nálunk még nagyon "menő", ha banánnal készítem el.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Ez a recept attól véletlen, mert eddig mindig babapiskótával készítettem, és olyan váratlanul kérte a családom, hogy nem volt itthon, tehát sütnöm kellett, és mivel sütőporom sem volt, maradt a szárított élesztő. Nem rontotta el! Kevesebb cukrot is használtam, mivel a joghurt is mézes, tehát édes volt. Így kellett feltalálnom magam és megoldani a dolgot. Mondanom sem kell, semmmi "bibi" nem volt, és nagyon ízlett mindenkinek. Talán észre sem vették a változást.