r
Nosalty Logó

Őszibarackos joghurttorta - élesztős tésztával

NS
Őszibarackos joghurttorta - élesztős tésztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

324
Kalória
8.9g
Fehérje
20.7g
Szénhidrát
23.6g
Zsír
159.2g
Víz
112.1g
Koleszterin
981.9mg
Élelmi rost
18g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1933 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 147 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    159.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    141.5 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2099.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    782 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    955.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    851 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 1933 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A csatos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
  2. A tésztához a tojás sárgáját a porcukorral, vízzel kikeverjük, belekeverjük a lisztet, a szárított élesztőt, és a fehérje felvert habját.
  3. Beletesszük a tortaformába, és ha megsült (kb 8-10 perc), hűlni hagyjuk.
  4. A nagyon hideg habtejszínt felverjük, beleverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, és tovább verjük habosra.
  5. A joghurtokhoz adjuk a zselatint, és mikróban addig melegítjük míg felolvad a zselatin. Hűlés után a joghurtot a tejszínnel lazán összekeverjük.
  6. A barackokat meghámozzuk , vékony cikkekre vágjuk, melyből 8 szép szeletet a tetejének a díszítésére félre teszünk.
  7. A cikkekket egymás mellé - egy sorban - a piskóta tetejére helyezzük.
  8. A többi gyümölcsöt kis kockákra vágjuk és a habba keverjük lazán.
  9. A habot könnyedén rásimítjuk a barackos piskótára, a tetejét a félretett szeletekkel díszítjük.
  10. Kb. 1-2 óra alatt hűtőben megszilárdul, és a tortaforma csatját lebontva szeletelhető, tálalható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a recept attól véletlen, mert eddig mindig babapiskótával készítettem, és olyan váratlanul kérte a  családom, hogy nem volt itthon, tehát sütnöm kellett, és mivel sütőporom sem volt, maradt a szárított élesztő. Nem rontotta el! Kevesebb cukrot is használtam, mivel a joghurt is mézes, tehát édes volt. Így kellett feltalálnom magam és megoldani a dolgot. Mondanom sem kell, semmmi "bibi" nem volt, és nagyon ízlett mindenkinek. Talán észre sem vették a változást.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...