r
Nosalty Logó

Őszibarackos joghurttorta - élesztős tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Őszibarackos joghurttorta - élesztős tésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1933 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 147 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    141.5 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2099.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    782 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    955.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    851 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 1933 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A csatos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
  2. A tésztához a tojás sárgáját a porcukorral, vízzel kikeverjük, belekeverjük a lisztet, a szárított élesztőt, és a fehérje felvert habját.
  3. Beletesszük a tortaformába, és ha megsült (kb 8-10 perc), hűlni hagyjuk.
  4. A nagyon hideg habtejszínt felverjük, beleverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, és tovább verjük habosra.
  5. A joghurtokhoz adjuk a zselatint, és mikróban addig melegítjük míg felolvad a zselatin. Hűlés után a joghurtot a tejszínnel lazán összekeverjük.
  6. A barackokat meghámozzuk , vékony cikkekre vágjuk, melyből 8 szép szeletet a tetejének a díszítésére félre teszünk.
  7. A cikkekket egymás mellé - egy sorban - a piskóta tetejére helyezzük.
  8. A többi gyümölcsöt kis kockákra vágjuk és a habba keverjük lazán.
  9. A habot könnyedén rásimítjuk a barackos piskótára, a tetejét a félretett szeletekkel díszítjük.
  10. Kb. 1-2 óra alatt hűtőben megszilárdul, és a tortaforma csatját lebontva szeletelhető, tálalható.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 45722
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 09.

Ajánló

Nem kell semmilyen különleges alkalom a torta elkészítéséhez, mert szinte "percek " alatt el lehet készíteni. Egy vasárnapi ebédet is érdemes befejezni vele. Nem kell várni az őszibarack szezonra, mert bármilyen befőttel, egyéb gyümölccsel is el készíthető. Nálunk még nagyon "menő", ha banánnal készítem el.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept attól véletlen, mert eddig mindig babapiskótával készítettem, és olyan váratlanul kérte a  családom, hogy nem volt itthon, tehát sütnöm kellett, és mivel sütőporom sem volt, maradt a szárított élesztő. Nem rontotta el! Kevesebb cukrot is használtam, mivel a joghurt is mézes, tehát édes volt. Így kellett feltalálnom magam és megoldani a dolgot. Mondanom sem kell, semmmi "bibi" nem volt, és nagyon ízlett mindenkinek. Talán észre sem vették a változást.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...