r
Nosalty Logó

Őszi zsebes csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Laura36
Őszi zsebes csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    410 micro
  • β-karotin
    2999 micro
  • β-crypt
    1689 micro
  • Likopin
    16778 micro
  • Lut-zea
    1574 micro
Összesen 302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3031.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1040.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1393 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1641 micro
  • β-karotin
    11996 micro
  • β-crypt
    6755 micro
  • Likopin
    67114 micro
  • Lut-zea
    6295 micro
Összesen 1207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    808 micro
  • β-crypt
    455 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellekre zsebet vágunk: keresünk rajta egy jó duci részt, és éles késsel, óvatosan belevágunk egy zsebet az oldalába. Sózzuk, borsozzuk a hús minden oldalát.
  2. A sajtkrémet összekeverjük a fűszerekkel és az apró darabokra vágott aszalt paradicsommal. Óvatosan megtömjük vele a csirkemelleket, nem baj, ha kicsit ki is jön a töltelék, de ne spóroljunk vele. A maradék sajtkrémet a húsok tetejére kenjük.
  3. Felkarikázunk 2 db paradicsomot, és a husik tetejére rakjuk, hogy fedjék egymást.
  4. Tepsibe rakjuk, és köré szórjuk a felkockázott zöldségeket, amiket köretnek szánunk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és meghintjük kevés bazsalikommal.
  5. 180 fokon, körülbelül 50 percig sütjük. (Én a végén még reszeltem a paradicsomok tetejére sajtot, és az utolsó percekben még rápirítottam.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5085
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

Szeretem a csirkemellet, de csak akkor, ha nincs kiszárítva, nem ízetlen. Ezzel a töltelékkel egyik sem lesz. Plusz a körettel, igazi jó, őszi vitaminbombát is adagolunk a szervezetünknek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...