r
Nosalty Logó

Őszi sültcékla-saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
giuliettalupa
Őszi sültcékla-saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 741 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1219 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 372 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2398.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    769 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2438 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2554 micro
Összesen 741 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan mossuk meg a céklát, majd 2-3 darabba vágjuk. Tegyük egy tűzálló tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, és fedjük be alufóliával. Kb. 40-50 percre tegyük a sütőbe. Általában sütés után szoktam meghámozni, de ha fiatal, kis méretű céklákról van szó, akkor sütés előtt alaposan megmosom, és így, a héjával együtt mehet a salátába (mint pl. a parázskrumpli készítésénél, ott is meghagyjuk a zöldség héját).
  2. Várjuk meg, amíg kissé meghűl a sült cékla, majd aprítsuk fel kisebb darabokra, és locsoljuk meg narancslével és egy kis mézzel.
  3. A mozzarellát vágjuk a céklához hasonlóan apró darabokra. A gránátalma magjait "bontsuk ki", a petrezselymet aprítsuk finomra. Mindezeket keverjük össze a céklával.
  4. Végezetül adjunk hozzá egy kis balzsamecetet, ízlés szerint borsozzuk, és egy icipici sót is tegyünk hozzá, hogy kihozza az ízeket. Behűtve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1591
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 17.

Ajánló

Önmagában is fogyasztható, de kiváló kísérője lehet a sült húsoknak, halaknak. Ízlés szerint egy kis citromlével is meglocsolhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszi sültcékla-saláta
giuliettalupa 82 recept

Vannak olyan ételek, amelyek már a színükkel is gyógyítanak, energiát adnak, feldobnak. Ez a sok-sok vitamint tartalmazó, vérvörös saláta is ilyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...