r
Nosalty Logó

Őszi gyümölcskosár

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Őszi gyümölcskosár
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kelt tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kelt tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4017 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kelt tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.8 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    148 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5295.4 g
  • Cink
    526 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    934 mg
  • Vas
    408 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    1907 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.8 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1083 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 4017 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A kelt tésztához

A töltelékhez

A tetejére

  • 1 kis db alma (tetszés szerint őszi gyümölcsök: körte, szőlő, szilva, dió)

Elkészítés

A kelt tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból hagyományos módon kelt tésztát készítünk (vagy kenyérsütő segítségével "Tészta" programon 1 óra 50 perc alatt elkészítjük).
  2. A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, majd 1 cm vastagra nyújtjuk, és 10-12 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle.
  3. Elkészítjük a tölteléket: a pudingport a tejjel és a cukorral a csomagoláson írtak szerint elkészítjük és hagyjuk kihűlni. A túrót összetörjük, hozzákeverjük a tejszínt, porcukrot, reszelt citromhéjat és az egészet alaposan átkeverjük. Ha a puding kihűlt, azt is belekeverjük a túrós töltelékbe. (Krémes, kenhető, de egyáltalán nem folyós tölteléket kell kapnunk.)
  4. Előkészítjük a gyümölcsöket is: megmossuk, kimagozzuk, feldaraboljuk igény szerint.
  5. A kelt tésztakarikák közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal, belekanalazzuk a túrós-pudingos tölteléket, a tetején elosztjuk a gyümölcsöket.
  6. Végül megkenjük olvasztott vajjal a tészták szélét és előmelegítés nélkül kb. 20 perc alatt (a sütő fajtájától függően eltérés lehet a sütés időtartamában) megsütjük.
  7. Kis pihentetés után porcukorral megszórva, langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9367
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 20.

Ajánló

Ebből az adagból kb. 8 db 12 cm átmérőjű "kosárka" lesz, én direkt nagyobbakat akartam csinálni, hogy többféle gyümölcs elférjen benne. Természetesen a méretet saját elképzeléseinkhez igazíthatjuk, ha kisebbeket csinálunk, jóval több lesz belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyönyörű őszi gyümölcsöket sikerült vennem a piacon. Igazi színkavalkád volt, ahogy egymás mellé kipakoltam őket, gondoltam egy részüket muszáj valami sütibe belecsempészni. Az ihletet az ehavi Kiskegyed Konyhájából merítettem, de annyi mindent átvariáltam, hogy végül teljesen más lett, ízlésünkhöz szabva. A gyümölcsök sokféleképpen variálhatók, a töltelék is igény szerinti, nálunk most ez a változat került terítékre. A tésztája másnapra is puha marad, de sütésnél nem árt vigyázni, nehogy túlsüssük és száraz legyen.

Hozzávalók

A kelt tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...