r
Nosalty Logó

Örvénylő málnás túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szeva
Örvénylő málnás túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 300 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 300 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    196.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1542.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.9 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1426 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 3603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kerek (22 cm-es) tortaforma alját alufóliával kibéleljük, majd a forma alját és oldalát kiolajozzuk. A kekszet megdaráljuk, a vajjal összedolgozzuk, és a forma aljára és oldalára nyomkodjuk. 20 percre jégbe hűtjük.
  2. A töltelékhez a zselatint a vízben simára keverjük, kevergetve ½ percig főzzük, majd langyosra hűtjük.
  3. A túrót a 7 dkg cukorral meg a citromlével habosra keverjük, majd a tejszínhabot beleforgatjuk, a zselatin felét belekeverjük.
  4. A málnát 2 ek cukorral turmixoljuk, és a zselatin másik felével összekeverjük. Mindkét masszát a tésztával bélelt formába öntjük, és úgy keverjük össze, hogy örvényes jellege legyen. Legalább 4 órára jégbe hűtjük, hogy megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24cm kerek
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8830
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 22.

Ajánló

Amit változtattam a recepten: A kekszes alapot lecseréltem egy piskóta alapra (2 tojás, 2 ek liszt, 2 ek cukor, kis sütőpor vagy szódabikarbóna), 24 cm-es formában. A krémhez 30 dkg málnát 2 ek cukorral addig forraltam, míg a szemek megpuhultak . Sűrű szövésű szitán átpasszíroztam, hogy a magok ne okozzanak problémát. Hűlni hagytam a zselatinnal. A túrót egy kis doboz mascarponéval dúsítottam. Tejszínhab helyett Hulala-t használtam, mert a tortát utaztatnom kellett. Málna és túróimádóknak ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy F. Nagy Angéla recept, ami nagyon megtetszett, de egy kicsit módosítanom kellett, a nagy családra, és a szállíthatóságra való tekintettel. Mivel a kertben nincsen málna, így a mirelit - főzött málna biztonságosabbnak és költségkímélőbbnek tűnt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...