Orosz krémtorta Gabimamitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabimami58
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
23g tojás29 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
2g víz0 kcal
Krém
Tortába
Tetejére
-
63 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
Díszítés
-
21g marcipán96 kcal
-
2g cukorgyöngy6 kcal
-
6 kcal
-
23 kcal
-
1g marcipán4 kcal
-
17g marcipán77 kcal
Összesen
568
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
275g tojás346 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
24g víz0 kcal
Krém
Tortába
Tetejére
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Díszítés
-
250g marcipán1155 kcal
-
20g cukorgyöngy77 kcal
-
14g csokoládéforgács76 kcal
-
50g csokoládéforgács273 kcal
-
10g marcipán46 kcal
-
200g marcipán924 kcal
Összesen
6831
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
11.4g tojás14 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
1g víz0 kcal
Krém
-
6.2g margarin45 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
1.7g vaníliás pudingpor6 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
24.9g tej14 kcal
Tortába
Tetejére
-
12.4g növényi habtejszín31 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Díszítés
-
10.4g marcipán48 kcal
-
0.8g cukorgyöngy3 kcal
-
0.6g csokoládéforgács3 kcal
-
2.1g csokoládéforgács11 kcal
-
0.4g marcipán2 kcal
-
8.3g marcipán38 kcal
Összesen
282
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.2 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
568
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 108.8 g
Zsír
-
Összesen 343.1 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 911 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3051.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 944 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 851 mg
-
Nátrium 923 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 806.9 g
-
Cukor 621 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 266.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1617 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 753 mg
-
Retinol - A vitamin: 1539 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 932 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1259 micro
Összesen
6831
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
282
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
5 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 púpozott ek finomliszt
Krém
-
10 dkg porcukor
-
4 ek vaníliás pudingpor
-
6 ek cukor
-
6 dl tej
Tortába
-
10 dkg mazsola
Tetejére
-
3 dl növényi habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Díszítés
-
2 ek cukorgyöngy
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat cukorral fehéredésig gépi keverővel kikeverjük, hozzáadjuk a meleg vizet, ezzel még 2 percig jól elkeverjük, majd a lisztet adagonként hozzákeverjük. Három egyforma kerek pizzasütőlapot sütőpapírral kibélelünk, és egyenletesen elosztjuk a masszánkat. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, és kissé hűlni hagyjuk, majd gyúródeszkára borítva lehúzzuk a sütőpapírt, visszafordítjuk, és így hagyjuk kihűlni, mindegyik lappal így járunk el.
- Közben a pudingport cukorral, tejjel simára keverve sűrűre főzzük, és félretesszük hűlni.
- Majd a margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük simára.
- Ezután a habtejszínt 1 habfixálóval kemény habbá verjük, és 4 evőkanálnyit a krémbe óvatosan belekeverünk.
- Egy kerek tálcára teszünk egy piskótalapot, megkenjük a krém felével, áztatott fele mazsolával megszórjuk, erre tesszük a következő lapot, és krémmel megkenjük, majd ismét megszórjuk maradék mazsolával, erre a 3. lapot tesszük, és a maradék aromával megkenjük.
- A marcipán masszánkat enyhén lisztezett gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy teljesen bevonjuk vele a tortát.
- Végül a tejszínhabbal körben egyenletesen megkenjük, majd tetejét is, és tortadíszítő zacsiba teszünk habot, azzal is díszítjük.
- Majd oldalára 3 cm-ként cukorgolyókat nyomkodunk, a maradékot tetejére egyenletesen elosztjuk, ezután a színes csokireszelékkel megszórjuk, és csokicsillagokkal díszítjük, majd marcipán színes kis virágokat 5 cm távolságra tesszük, erre a marcipán figurákat helyezzük, és hideg helyen, egy éjszakát állni hagyjuk.
- Jó tippként tudom ajánlani, hogy a díszítést másnapra hagyjuk, és utána 1 órára hideg helyre tesszük, és szeletelhetjük.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36x23
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3493
- Feltöltés dátuma: 2014. január 08.
Ajánló
Nem olcsó, de születésnapra, bármilyen ünnepi alkalomra tudom ajánlani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gabimami58
139 recept
Saját ötletemként készítettem el, nem első alkalommal, csak eddig nem írtam le sosem, azért nem tettem fel. Meg nem is minden hétvégés, csak alkalmi tortának készítem. De nagyon ízlett családom apraja-nagyjának, még egy szomszéd is kóstolta, és azt mondta, Gabikám, ez isteni finom.. Csupán ennyi..