r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Gabimamitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Orosz krémtorta Gabimamitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Tortába

Tetejére

Díszítés

Összesen 568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Tortába

Tetejére

Díszítés

Összesen 6831 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Tortába

Tetejére

Díszítés

Összesen 282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    343.1 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3051.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    944 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    806.9 g
  • Cukor
    621 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    932 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 6831 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tortába

Tetejére

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat cukorral fehéredésig gépi keverővel kikeverjük, hozzáadjuk a meleg vizet, ezzel még 2 percig jól elkeverjük, majd a lisztet adagonként hozzákeverjük. Három egyforma kerek pizzasütőlapot sütőpapírral kibélelünk, és egyenletesen elosztjuk a masszánkat. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, és kissé hűlni hagyjuk, majd gyúródeszkára borítva lehúzzuk a sütőpapírt, visszafordítjuk, és így hagyjuk kihűlni, mindegyik lappal így járunk el.
  2. Közben a pudingport cukorral, tejjel simára keverve sűrűre főzzük, és félretesszük hűlni.
  3. Majd a margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük simára.
  4. Ezután a habtejszínt 1 habfixálóval kemény habbá verjük, és 4 evőkanálnyit a krémbe óvatosan belekeverünk.
  5. Egy kerek tálcára teszünk egy piskótalapot, megkenjük a krém felével, áztatott fele mazsolával megszórjuk, erre tesszük a következő lapot, és krémmel megkenjük, majd ismét megszórjuk maradék mazsolával, erre a 3. lapot tesszük, és a maradék aromával megkenjük.
  6. A marcipán masszánkat enyhén lisztezett gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy teljesen bevonjuk vele a tortát.
  7. Végül a tejszínhabbal körben egyenletesen megkenjük, majd tetejét is, és tortadíszítő zacsiba teszünk habot, azzal is díszítjük.
  8. Majd oldalára 3 cm-ként cukorgolyókat nyomkodunk, a maradékot tetejére egyenletesen elosztjuk, ezután a színes csokireszelékkel megszórjuk, és csokicsillagokkal díszítjük, majd marcipán színes kis virágokat 5 cm távolságra tesszük, erre a marcipán figurákat helyezzük, és hideg helyen, egy éjszakát állni hagyjuk.
  9. Jó tippként tudom ajánlani, hogy a díszítést másnapra hagyjuk, és utána 1 órára hideg helyre tesszük, és szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3493
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 08.

Ajánló

Nem olcsó, de születésnapra, bármilyen ünnepi alkalomra tudom ajánlani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Orosz krémtorta Gabimamitól
Gabimami58 139 recept

Saját ötletemként készítettem el, nem első alkalommal, csak eddig nem írtam le sosem, azért nem tettem fel. Meg nem is minden hétvégés, csak alkalmi tortának készítem. De nagyon ízlett családom apraja-nagyjának, még egy szomszéd is kóstolta, és azt mondta, Gabikám, ez isteni finom.. Csupán ennyi..

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tortába

Tetejére

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...