r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Orosz krémtorta egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 3488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    158.1 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3148.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.3 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    878 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 3488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat ketté választjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  2. A fehérjét a csipet sóval habbá verjük. Amikor a hab kész, hozzákeverjük a cukros tojássárgákat.
  3. Amikor teljesen összekeveredett, hozzáadjuk a keményítőt és a lisztet, ezt már csak épp addig keverjük, amíg épp elkeveredik a tojásokkal.
  4. A keveréket egy kivajazott, kimorzsázott formában 175°C-on 15-20 perc alatt készre sütjük.
  5. Amikor megsült, félretesszük hűlni. Mikor kihűlt, keresztben kettévágjuk, hogy két lapot kapjunk. Ha a kettévágás nehézkes, süthetünk két külön lapot fele-fele hozzávalóval is.

Krém

  1. A pudingporokat a tejjel és a cukorral megfőzzük, majd félretesszük, hagyjuk kihűlni. Amíg a puding hűl, habbá verjük a hulalát, és egy kis részét félretesszük díszítésnek.
  2. Amikor kihűlt a puding, hozzákeverjük a tejszínhabot, a citrom reszelt héját és levét, a mazsolát.
  3. Az egyik lapot vastagon megkenjük a krémmel, majd rárakjuk a másik lapot is. A megmaradt krémmel bevonjuk az egész tortát. És kész is! :)

Díszítés

  1. Tetszőlegesen megszórjuk mazsolával, és valamilyen dekorcukorral, amilyen épp van otthon.
  2. A félrerakott tejszínhabbal körbe díszítjük. Néhány citromszelettel még feldobhatjuk!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 146
  • Össznézettség: 62531
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 13.

Ajánló

Ha nagyobb tortát szeretnénk, süthetünk még egy lapot, és 500 ml helyett 1l hulalát használjunk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapra sütöttem! Nagy sikere volt a családban! Amilyen egyszerű, olyan finom! :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...