r
Nosalty Logó

Original hamburger

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbytka
Original hamburger
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húspogácsák elkészítése

A szósz elkészítése

Az összerakás

740
Kalória
57.2g
Fehérje
44.3g
Szénhidrátok
36.9g
Zsír
294.4g
Víz
151.7g
Koleszterin
3g
Rost
15g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húspogácsák elkészítése

A szósz elkészítése

Az összerakás

Összesen 740 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húspogácsák elkészítése

A szósz elkészítése

Az összerakás

Összesen 3699 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húspogácsák elkészítése

A szósz elkészítése

Az összerakás

Összesen 163 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3088.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    1905 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    294.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3353 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 740 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.2 g

Zsír

  • Összesen
    184.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15442.4 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    1644 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    3287 mg
  • Nátrium
    9527 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1472 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1759 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    16766 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 3699 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    741 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

A húspogácsák elkészítése

  1. A darált húst egy tálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a sót és a borsot.
  3. Kézzel nagyon óvatosan "összesimogatjuk" (nem szabad úgy bánni vele, mint a fasírttal), a legszaftosabb akkor lesz, ha megőrizzük a hús állagát.
  4. Kézzel 5 db gombócot formázunk, majd óvatosan kilapítjuk.
  5. Egy tálcára tesszük őket egymás mellé, és a továbbiakig mehet a hűtőbe.

A szósz elkészítése

  1. Míg a húspogácsák pihennek, elkészítjük a szószt.
  2. Az összes hozzávalót egy tálban alaposan összekeverjük, közben kóstolgatjuk.
  3. Ha úgy érezzük, hogy valamiből kell még bele - beletesszük.
  4. Ez is mehet a hűtőbe.

Az összerakás

  1. Felvágjuk a lila hagymát, a paradicsomot (vagy bármilyen más tetszőleges zöldséget) lehetőleg vékony, egész szeletekre.
  2. Közben bekapcsoljuk a grill- (rost) lapot (lehet faszenes grillen sütni - úgy talán még finomabb lesz íze).
  3. Feltesszük a húspogácsákat sülni, közepes hőfokon, hogy szépen lassan sülhessen. Erősen nyomkodni, lapítani nem ajánlott, az a jó, ha minél szaftosabb marad a húspogácsa.
  4. Mindkét oldalát 6-12 percig sütjük, attól függően mennyire átsülve szeretnénk a húspogácsát. Optimális esetben a közepén egy vöröses csík marad, de ez ez ízlés kérdése.
  5. Mielőtt úgy érezzük, hogy a második oldala is megfelelőre sült, óvatosan ráteszünk egy-egy szelet cheddar sajtot, és hagyjuk, hogy ráolvadjon. Ez kb. 1-2 percet vesz igénybe. Ezzel egy időben feltesszük a félbevágott hamburgerzsömléket is, arccal lefelé, hogy egy kicsit ez is megpiruljon.
  6. A kész húspogácsát és a felvágott zöldségeket a zsömlébe pakoljuk, megkenjük a szósszal, és kész a hamburger.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 15 perc

Akkor készítek hamburgert (szigorúan a kerti grillen), amikor a szokásos grill kajákat már unjuk. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű, és nagyon kevés a mosogatnivaló utána, ezért duplán szeretem. A család, a vendégek imádják, mert ki ne szeretné a hamburgert? Diéta, fittness szempontból nem annyira optimális, de ha a szószt és a bucit lecseréljük salátára - szintén laktató, "tiszta" ételt kapunk. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!