r
Nosalty Logó

Oreós-szedres pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Oreós-szedres pohárkrém
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Krém

Szeder

Összesen 818 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Krém

Szeder

Összesen 3269 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Krém

Szeder

Összesen 263 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 818 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    201.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2157.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.1 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 3269 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Krém

Szeder

Elkészítés

Krém

  1. A mascarponéhoz adjuk hozzá a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és keverjük simára. A kekszet tegyük bele egy zacskóba, és a sodrófával ütögetve törjük apróra, majd adjuk hozzá a mascarponekrémhez, és keverjük össze.
  2. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük (forgassuk) össze a kekszes-krémmel. Ezután kanalazzuk bele ízlés szerinti méretű poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, míg előkészítjük a szedret.

Szeder

  1. Tegyük egy tányérba az előzőleg folyó víz alatt megmosott, és alaposan lecsepegtetett szedret, majd szórjuk meg a barna cukorral, a vaníliás cukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal.
  2. Ezután tegyük be a mikróba, és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd hűtsük ki teljesen. (közben egyszer óvatosan keverjük át, és arra figyeljünk, nehogy túlkaramellizáljuk, mert különben a szedrek szétesnek).
  3. Amikor a szeder már teljesen kihűlt, vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, kanalazzuk rá a karamellizált szedret, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.
  4. Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2601
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Krém

Szeder

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...