r
Nosalty Logó

Oregánós tepsis csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Thomas13
Oregánós tepsis csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkéhez

Az öntethez

Összesen 870 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkéhez

Az öntethez

Összesen 3481 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkéhez

Az öntethez

Összesen 111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3229 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 870 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    148 g

Zsír

  • Összesen
    253.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3374 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1766 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1599.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    508 micro
  • β-karotin
    2322 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12916 micro
  • Lut-zea
    1508 micro
Összesen 3481 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    411 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

Az öntethez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkét kicsontozzuk, és felvágjuk két ujjnyi szeletekre, majd forró serpenyőben bőrével lefelé kezdjük mepirítani. Miután megpirult, a másik oldalát is megpirítjuk. Félretesszük.
  2. A krumplit megpucoljuk, megfőzzük, majd egy vágódeszkán ujjal szétnyomjuk.
  3. A paradicsomokat megszurkáljuk, forró vízbe tesszük, és 1 percig hagyjuk főni. Majd lehűtjük, és mepucoljuk a héjától.
  4. Elkészítjük az öntetet. A hozzávalókat egy mozsárban megtörjük, és egy keverőtálban jól összekeverjük az olívaolajjal és a fehérborecettel.
  5. A húst, a krumplit és a paradicsomot beleszórjuk egy tepsibe, és meglocsoljuk az olívás öntettel, és az egész tetejére rárakjuk az egész oregánó szálakat. Sütőben 40-45 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 35045
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Oregánós tepsis csirke
Thomas13 10 recept

Egy étteremben ettem egyszer, és elkunyiztam a receptet. Itthon még jobb volt, amit én csináltam:-).

Hozzávalók

A csirkéhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...