r
Nosalty Logó

Omlós túrótorta sárgabarackkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vica
Omlós túrótorta sárgabarackkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    886 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 1185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.1 g

Zsír

  • Összesen
    256.8 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6640.2 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1206 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1916 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.1 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    986.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1921 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3545 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 4739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

  1. A sütőporos lisztből a 7 dkg cukorral, 1 tojással és 7dkg vajjal tésztát gyúrunk. Majd folpackba csomagolva fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A maradék vajat megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
  3. A kéttojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
  4. A túrót összekeverjük a tojások sárgájával, a maradék cukorral, citromlével és a pudingporral. Belecsorgatjuk a vajat, a tejet, és a tojáshabot is belekeverjük.
  5. A tésztát kinyújtjuk, majd egy kivajazott, kapcsos tortaforma aljára simítjuk. A maradék tésztából 4 cm-es csíkot vágunk, az lesz a torta széle.
  6. A tésztalapot villával megszurkáljuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
  7. A massza ¼ részét a tésztára simítjuk, kirakjuk a befőttel (pár szem barackot félreteszünk díszítésnek), majd megkenjük a maradék túrókrémmel.
  8. 200 fokra előmelegített sütőben, 40-45 percig sütjük. Esetleg a sütés végén letakarjuk.
  9. A tortát 10 percig hűlni hagyjuk, majd leválasztjuk a torta karimáját.
  10. Mikor kihűlt, kidíszítjük a maradék barackkal és a kemény habbá vert tejszínnel.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16015
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családom kedvenc túrós sütije, ízlés szerint készíthető bármilyen gyümölccsel. Próbáltam már mandarinbefőttel, őszibarackkal és most sárgabarackkal. Jelen esetben a díszítés elmaradt, mert míg sült a torta, a gyermekeim megették a maradék befőttet. „Azért így is nagyon szép lett, Anya”. Hát lehet rájuk haragudni?!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...