Omlós szűzérmék
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Norbi06
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
125g sertés szűzpecsenye136 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
A mártáshoz
-
25g tejföl50 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
A körethez
-
200g újkrumpli123 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g főzőtejszín16 kcal
-
25g vaj179 kcal
Összesen
537
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
A mártáshoz
-
100g tejföl198 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A körethez
-
800g újkrumpli493 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
100g vaj717 kcal
Összesen
2151
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
26.7g sertés szűzpecsenye29 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1.1g mustár1 kcal
-
10.7g kígyóuborka2 kcal
A mártáshoz
-
5.3g tejföl11 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
A körethez
-
42.7g újkrumpli26 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.7g főzőtejszín3 kcal
-
5.3g vaj38 kcal
Összesen
115
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.5 g
Zsír
-
Összesen 30.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 834 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 461 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 323.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
537
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.8 g
Zsír
-
Összesen 122.6 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 617 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3336.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 343 mg
-
Foszfor 1843 mg
-
Nátrium 604 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1292.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 867 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 551 mg
-
Retinol - A vitamin: 840 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 299 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
2151
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
50 dkg sertés szűzpecsenye
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2 ek mustár
-
0.5 közepes db kígyóuborka
A mártáshoz
-
100 ml tejföl
-
kapor ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
-
2 tk citromlé
-
1 teáskanál olívaolaj
A körethez
-
80 dkg újkrumpli
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl főzőtejszín
-
10 dkg vaj
Elkészítés
A húshoz
- A húst megmossuk, és bekenjük a fűszerekkel és a mustárral. Szobahőn minimum 1, de inkább 3-4 órát pácolódni hagyjuk lefedve.
- A krumplit lobogó, forró vízbe dobjuk, és elkezdjük kislángon főzni, ha kész, leszűrjük.
- A húsraegy tepsiben a gázon minden oldalra kérget sütünk, kevés olaj felhasználásával. Ezután előmelegített sütőbe (170 fok környéke, 3-as fokozat) dobjuk 10 percre. Amint letelt ez az idő, kivesszük, és szorosan alufóliába csavarjuk, és benne hagyjuk szintén 10 percet.
- Közben olajon a vöröshagymát lepirítjuk, hogy barnás legyen, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a leszűrt főtt krumplit. Sóval, borssal fűszerezzük, vajjal és tejszínnel dúsítjuk, és botmixer segítségével összetörjük. Ha botmixert használunk, sokkal nyúlósabb, masszívabb krumplipürét kapunk.
- Az uborkát legyaluljuk, tálaláskor megöntözzük kevés olívaolajjal, és mellé öntjük a kaporból, sóból, borsból, cukorból, tejfölből stb. álló keveréket gusztusosan.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 37950
- Feltöltés dátuma: 2012. július 04.
Ajánló
Ha a húst a leírtak szerint készítjük el, kés nélkül szeletelhető, szájban szétolvadó lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Norbi06
121 recept
Hétköznapi ünnep. :-)