r
Nosalty Logó

Omlós sajtos ZsuZsiii konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlós sajtos ZsuZsiii konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1059 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 6354 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1704.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1059 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    397.7 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10224.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    1441 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1775 mg
  • Nátrium
    6440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    381 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    260 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2797 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1641 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 6354 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk az 1 dl langyostejben (kb. 15 perc).
  2. Addig a többi hozzávalót kimérjük, egy lábosba tesszük, majd ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, ezután összegyúrjuk a tésztát.
  3. 15-20 percet pihentetni hagyjuk, azalatt le tudjuk reszelni a sajtot, amit a stanglira kenünk.
  4. 20 perc után a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, köménnyel, és mehet asütőpapírral bélelt tepsibe.
  5. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 20 percig sütjük (a sütési idő 15 perc is lehet, sütőtől függ).
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 19090
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Reszelt sajtot a tésztájába is lehet rakni, kb. 6-8 dkg-ot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...