r
Nosalty Logó

Omlós sajtos korongok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Omlós sajtos korongok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 674 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 2695 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 387 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1528.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 674 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    174 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6113.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    999 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1319 mg
  • Nátrium
    3439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1188 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 2695 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 387 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben elvegyítjük a sót, borsot és a cayenne borsot.
  2. A vajat és a sajtot kis kockákra vágjuk.
  3. Az összes hozzávalót a robotgépbe tesszük és a dagasztókarral összedolgoztatjuk. (Ha nincsen robotgépünk, akkor kézzel gyúrjuk a tésztát.)
  4. A tésztát megfelezzük és enyhén lisztes kézzel két, kb. 3-4 cm átmérőjű hengert formálunk. Mindkét tésztahengert folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
  5. A pihentetési idő leteltével a tésztahengereket 1 cm széles korongokra vágjuk, a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. (Kb. 30 korong lesz a fenti mennyiségből.) Tetejüket megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával.
  6. Légkeverésen, 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 601
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 83097
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik este felbontottunk egy palack finom francia bort: önmagában való kortyolgatásra túl "ütősnek" bizonyult, valami rágcsálnivaló után kiáltott. Így került sor ezekre a pikáns korongokra. A receptet itt találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...