Omlós puncsos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
halkonyat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tésztához
-
58g finomliszt212 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
15g tejföl29 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3 kcal
-
25g cukor97 kcal
Krémhez
Mázhoz
Összesen
617
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tésztához
-
700g finomliszt2548 kcal
-
300g margarin2151 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
300g cukor1161 kcal
Krémhez
-
300g tej168 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
46 kcal
-
111 kcal
-
16g rum37 kcal
Mázhoz
Összesen
7405
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tésztához
-
32.2g finomliszt117 kcal
-
13.8g margarin99 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
8.1g tejföl16 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
13.8g cukor53 kcal
Krémhez
-
13.8g tej8 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
1.8g sárgabaracklekvár5 kcal
-
0.7g rum2 kcal
Mázhoz
Összesen
340
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 487.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.8 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
617
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 96.9 g
Zsír
-
Összesen 302.5 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 537 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5852.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 273 mg
-
Kálcium 1627 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 2414 mg
-
Nátrium 1214 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1077.2 g
-
Cukor 511 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 394.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2827 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 285 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 483 mg
-
Retinol - A vitamin: 2664 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1911 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 592 micro
Összesen
7405
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
340
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
70 dkg finomliszt
-
30 dkg margarin
-
2 db tojássárgája
-
1 citromból nyert citromhéj
-
175 g tejföl
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
30 dkg cukor
Krémhez
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
2 ek rum
Mázhoz
Elkészítés
Tésztához
- A sütőporos lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a cukrot, a vaníliás cukrot, tésztává gyúrjuk a tojássárgájával és a tejföllel.
- Három részre vesszük a tésztát, kinyújtjuk őket, tepsiben, sütőpapíron kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
- Ha kihűltek, a legkevésbé szép lapot egy tálban összetörjük.
Krémhez
- Felforraljuk a tejet, ráöntjük az összetört tésztára.
- Hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlét, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a lekvárt és a rumot, kézzel összekeverjük a masszát.
- Az egyik tésztalapra rásimítjuk a krém egészét, befedjük a másikkal.
Mázhoz
- A citromlét és a rumot habverővel kikeverjük a porcukorral, a tészta tetejére csurgatjuk a mázat.
- Ha megdermedt rajta a máz, szeletelhető a sütemény, de érdemes megvárni a következő napot, hogy megpuhuljon a tészta, és összeérjenek az ízek.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 14906
- Feltöltés dátuma: 2015. június 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
halkonyat
10 recept
Az eredeti recept a nagymamámé volt, ez a puncsos a generációk kedvence, a családban mindenki imádja. Nem egy tömény, fojtós édesség, hanem egy citromos, omlós, könnyed sütemény, amivel akárkit le lehet venni a lábáról. A vendégeknél mindig osztatlan sikert arat!