r
Nosalty Logó

Omlós puncsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
halkonyat
Omlós puncsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Összesen 617 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Összesen 7405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Összesen 340 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 617 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    302.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5852.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    1627 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    2414 mg
  • Nátrium
    1214 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1077.2 g
  • Cukor
    511 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2827 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    285 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2664 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1911 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 7405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A sütőporos lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a cukrot, a vaníliás cukrot, tésztává gyúrjuk a tojássárgájával és a tejföllel.
  2. Három részre vesszük a tésztát, kinyújtjuk őket, tepsiben, sütőpapíron kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
  3. Ha kihűltek, a legkevésbé szép lapot egy tálban összetörjük.

Krémhez

  1. Felforraljuk a tejet, ráöntjük az összetört tésztára.
  2. Hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlét, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a lekvárt és a rumot, kézzel összekeverjük a masszát.
  3. Az egyik tésztalapra rásimítjuk a krém egészét, befedjük a másikkal.

Mázhoz

  1. A citromlét és a rumot habverővel kikeverjük a porcukorral, a tészta tetejére csurgatjuk a mázat.
  2. Ha megdermedt rajta a máz, szeletelhető a sütemény, de érdemes megvárni a következő napot, hogy megpuhuljon a tészta, és összeérjenek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14906
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
halkonyat 10 recept

Az eredeti recept a nagymamámé volt, ez a puncsos a generációk kedvence, a családban mindenki imádja. Nem egy tömény, fojtós édesség, hanem egy citromos, omlós, könnyed sütemény, amivel akárkit le lehet venni a lábáról. A vendégeknél mindig osztatlan sikert arat!

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...