r
Nosalty Logó

Omlós, puha, hajtogatott pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Omlós, puha, hajtogatott pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 3768 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    209.3 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5922 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    4286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 3768 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

tésztához

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk, és összedörzsöljük a vajjal. Ezután belemorzsoljuk az élesztőt, és beleszórjuk a cukrot. Hozzáadjuk a tojást és a joghurtot. Egynemű, ruganyos tésztává gyúrjuk. Én ezt a műveletet kézi robotgép dagasztó fejével végeztem. Annyi ideig pihentetjük, míg előkészítjük a zsírt (kenhetővé melegítjük, de nem olvasztjuk).
  2. A tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a lágy zsírral, és sót hintünk rá. Kétfelől középre hajtjuk a tésztát, és a felső részét megkenjük zsírral, és sózzuk, félbehajtjuk. Ezután kinyújtjuk a tésztát, és megismételjük az előbbi módon a kenést, sózást, hajtogatást. Az összehajtogatott tésztát addig pihentetjük, míg előmelegítjük a sütőt, felverjük a tojást, és felszeleteljük a hagymát.
  3. A tésztát 1 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk, megkenjük felvert tojással, és a kedvenc pogácsaszaggatónkkal (nálam ez 6 cm átmérőjű kör) köröket szúrunk ki. A pogácsákat sütőlemezre rakjuk, a tetejüket félbevágott hagymaszeletekkel díszítjük.
  4. Előmelegített 180 C–os sütőbe tesszük, és kb. 20 percig sütjük (ez az idő egy tepsi sütési ideje).
  5. A kisült pogácsákat langyosra hűtjük, és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11516
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós, puha, hajtogatott pogácsa
Lizinka_ 604 recept

Nagyon omlós, puha pogácsa. Tartalmas levesek mellé kitűnő választás. A hagyma díszítésnek köszönhetően nemcsak ízletes, de mutatós is a megterített asztalon. Próbáljátok ki.

Hozzávalók

tésztához

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...