r
Nosalty Logó

Omlós párizsi diós rudak

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Glaser
Omlós párizsi diós rudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához:

A habcsókmasszához:

Összesen 405 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához:

A habcsókmasszához:

Összesen 3241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához:

A habcsókmasszához:

Összesen 438 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 405 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1987.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 3241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 438 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához:

A habcsókmasszához:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához a diót elkeverjük a cukorral és a fűszerekkel. A tojást és a tojássárgáját elkavarjuk, majd a cukros-diós keverékhez adjuk. A kézi mixerrel eldolgozzuk, majd kézzel sima tésztává gyúrjuk. Alufóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.
  2. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A tésztát kevés cukorral megszórt munkalapon kb. 25x22 cm nagyságúra és ½ cm vastagságúra nyújtjuk.
  3. A habcsókmasszához a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, apránként hozzádolgozzuk a porcukrot és a végén a citromlevet. A masszát egyenletesen a tésztára simítjuk.
  4. Késsel kb. 6x2 cm rudakra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 12-15 perc alatt világosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 693
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 269209
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy német folyóiratban akadtam erre a receptre, el is készítettem annyi eltéréssel az eredeti recepttől, hogy én mogyoró helyett diót használtam.  Jól záródó dobozban, pergament papír között akár 3-4 hétig is eláll ez a finom aprósütemény.  Ebből az adagból nekem 32 aprósüteményem lett.

Hozzávalók

A tésztához:

A habcsókmasszához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...