r
Nosalty Logó

Omlós fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Omlós fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tésztára

Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tésztára

Összesen 5409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tésztára

Összesen 368 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    265.3 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2346.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.2 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    171 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 5409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tésztára

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe belekeverünk egy kávéskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. (Az élesztő felfuttatása nem nagy művészet, nekem akkor válik be a legjobban, amikor viszonylag nagyobb, illetve szélesebb bögrében csinálom.)
  2. Amíg fut az élesztőnk, addig egy keverőtálban kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a felolvasztott vajat, a tojást és az olajat, majd ha már szépen felfutott, akkor jöhet az élesztős tej.
  3. El is kezdhetjük dagasztani a tésztát, akkor lesz jó, ha már szépen elválik az edény falától.
  4. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  5. Ha megkelt a tészta, akkor átgyúrjuk, és nagyjából fél centi vastagra nyújtjuk.
  6. A tetejét megkenjük az előzőleg felolvasztott vajjal, és megszórjuk cukorral és fahéjjal.
  7. Feltekerjük a tésztát, és nagyjából 4 centis darabokra vágjuk.
  8. Az így elkészült csigákat sütőpapírral bélelt tortaformába helyezzük, és 175 fokon barnára sütjük.
  9. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2130
  • Tegnapi nézettség: 47
  • 7 napos nézettség: 331
  • Össznézettség: 188865
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Isteni péksütemény, ami a kelt tésztának hála még másnap is finom és puha (persze csak ha marad belőle). A nagyi tippje: Tegyünk egy párnát az edény tetejére, csodásan megkel majd a tésztánk! És tényleg... Ebből az adagból kb. 12 darab csigánk lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A tésztára

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...