r
Nosalty Logó

Omlós citromos sütemény

Batida
Omlós citromos sütemény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

551
Kalória
6.6g
Fehérje
79g
Szénhidrát
24.1g
Zsír
43.2g
Víz
146.8g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
45.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 551 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 5518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 551 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    241.1 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2459.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1107 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    790.1 g
  • Cukor
    456 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    431.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    801 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2159 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1291 micro
Összesen 5518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, a tepsit kivajazzuk.
  2. A citromokat forró vízzel megmossuk, és szárazra töröljük.
  3. A héjukat lereszeljük, a levüket kifacsarjuk.
  4. 2 ek citromlevet félreteszünk a mázhoz.
  5. A vajat és a cukrot habosra keverjük, a tojásokat egyenként, majd a citromhéjat és maradék citromlevet belekeverjük.
  6. A lisztet, a keményítőt és a sütőport egymással elvegyítjük, és beleforgatjuk a tojásos masszába.
  7. A tésztát tepsibe simítjuk és megsütjük.
  8. 15 dkg porcukorból és a citromléből sűrű mázat keverünk, esetleg egy kis vízzel higíthatjuk.
  9. A kihűlt süteményt bevonjuk vele.
  10. 10 dkg porcukorral és a tejjel sűrű mázat keverünk, fagyasztótasakba töltjük, fogpiszkálóval apró lyukat szúrunk bele, és vékony vonalakat rajzolunk a süti tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Van nekem egy fantasztikus receptkönyvem. Minden receptjét kipróbálom és a családi/ baráti közízlelésnek ajándékozom. Ez a recept is innen való, és bizton állíthatom, egy fantasztikusan könnyű, nyári süti. Annyi citromosság van benne, hogy az már-már festékért, ecsetért kiált, és vászonra kívánkozik. Aki ismeri a kevert tésztás sütiket, az tudja, aki meg nem annyira, annak elárulom, hogy akkor lesz a tésztája igazán finom és omlós, ha minden hozzávalót ideje korán kivettünk a hűtőből.  

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...