Omlós bejgli kandírozott gyümölccsel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 32% Zsír
tésztához
-
87g finomliszt315 kcal
-
26g vaj186 kcal
-
17g disznózsír156 kcal
-
9g porcukor34 kcal
-
1 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
15g tej8 kcal
-
0g só0 kcal
töltelék
-
58g mák306 kcal
-
58g dió382 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g tej28 kcal
-
13 kcal
-
26 kcal
-
26 kcal
-
3g rum6 kcal
kenéshez
-
3g tojássárgája11 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
0g tej0 kcal
Összesen
1651
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 32% Zsír
tésztához
-
520g finomliszt1893 kcal
-
156g vaj1119 kcal
-
104g disznózsír938 kcal
-
52g porcukor201 kcal
-
8 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
90g tej50 kcal
-
0g só0 kcal
töltelék
-
350g mák1838 kcal
-
350g dió2289 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
300g tej168 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
155 kcal
-
155 kcal
-
16g rum37 kcal
kenéshez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
0g tej0 kcal
Összesen
9916
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 32% Zsír
tésztához
-
22g finomliszt80 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
-
4.4g disznózsír40 kcal
-
2.2g porcukor9 kcal
-
0.3g friss élesztő0 kcal
-
1.7g tojássárgája5 kcal
-
3.8g tej2 kcal
-
0g só0 kcal
töltelék
-
14.8g mák78 kcal
-
14.8g dió97 kcal
-
8.5g cukor33 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
12.7g tej7 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
7 kcal
-
7 kcal
-
0.7g rum2 kcal
kenéshez
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
1.7g tojásfehérje1 kcal
-
0g tej0 kcal
Összesen
421
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33 g
Zsír
-
Összesen 105.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2335.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 1006 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 855 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.4 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
1651
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 197.9 g
Zsír
-
Összesen 633.3 g
-
Telített zsírsav 167 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 286 g
-
Koleszterin 1085 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14015.4 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 287 mg
-
Kálcium 6038 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 1899 mg
-
Foszfor 5128 mg
-
Nátrium 515 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 39 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 914.2 g
-
Cukor 386 mg
-
Élelmi rost 108 mg
VÍZ
-
Összesen 221 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1300 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 237 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 922 micro
-
Kolin: 800 mg
-
Retinol - A vitamin: 1269 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 350 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 792 micro
Összesen
9916
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 593.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 9.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
421
kcal
Hozzávalók
tésztához
-
520 g finomliszt
-
104 g disznózsír
-
52 g porcukor
-
8 g friss élesztő
-
2 db tojássárgája
-
1 csipet só
töltelék
kenéshez
-
1 db tojássárgája
-
1 db tojásfehérje
-
5 csepp tej
Elkészítés
tésztához
- Egy nagy tálban összedörzsöljük a lisztet a zsiradékokkal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a csipet sót.
- Egy nagyobb bögrében simára keverjük a langyos tejben a tojások sárgáját az élesztővel. Az élesztős tejet hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és egynemű tésztává gyúrjuk.
- A tésztából négy darab egyforma cipót formálunk, amit fóliával letakarva 30-40 percre hűtőbe teszünk.
töltelék
- Két lábast vagy fazekat előkészítünk. Ebbe tesszük a diót és a mákot. Mindegyikhez hozzátesszük a fűszereket, a tejet, a cukrot és a kandírozott gyümölcsöket. Összekeverjük, és gyenge tűzön felfőzzük a mákos, illetve a diós tölteléket. Ezután jól kihűtjük. Amikor teljesen hideg, a diótöltelékbe keverjük a rumot.
- A cipókat kb. 21x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Kettő lapot egyenletesen megkenünk diótöltelékkel, kettő lapot pedig máktöltelékkel. Ezután tekerjük fel a bejglit jó szorosan, majd tegyük sütőlemezre.
kenéshez
- A tojássárgáját elkeverjük a pár csepp tejjel, majd körbekenjük vele a bejgliket. Az egész tepsit hűvös helyre tesszük, hogy a sárgája rászáradjon a tésztára. Ha teljesen szikkadt a tészta teteje, ismét megkenjük a sárgájával. Hűvös helyre tesszük száradni. Ezután elkevert tojásfehérjével kenjük körbe a rudakat, és ismét hűvös helyre tesszük száradni. Ha a rudak felületére teljesen rászikkadt a fehérje, hústűvel merőlegesen szurkáljuk meg a bejglik tetejét.
- A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10 perc után fokozatosan csökkentve a hőfokot készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x50
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 23697
- Feltöltés dátuma: 2017. december 07.
Receptjellemzők
Lizinka_
604 recept
Évekkel ezelőtt a hagyományos mazsola helyett kandírozott gyümölcsöt tettem az édesanyám féle bejglibe. A végeredmény nagyszerű lett. A diótöltelékbe kevert rumról azonban nem tudtam lemondani!!! Fahéj, mák, dió, rum, kandírozott narancshéj igazi ünnepi hangulatot teremt, bármikor készítem el.