r
Nosalty Logó

Omlós bejgli kandírozott gyümölccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Omlós bejgli kandírozott gyümölccsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

tésztához

töltelék

kenéshez

Összesen 1651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

tésztához

töltelék

kenéshez

Összesen 9916 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

tésztához

töltelék

kenéshez

Összesen 421 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    105.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2335.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1006 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.9 g

Zsír

  • Összesen
    633.3 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    286 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14015.4 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    6038 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1899 mg
  • Foszfor
    5128 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    39 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cukor
    386 mg
  • Élelmi rost
    108 mg

VÍZ

  • Összesen
    221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1300 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    922 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1269 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 9916 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 421 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelék

kenéshez

Elkészítés

tésztához

  1. Egy nagy tálban összedörzsöljük a lisztet a zsiradékokkal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a csipet sót.
  2. Egy nagyobb bögrében simára keverjük a langyos tejben a tojások sárgáját az élesztővel. Az élesztős tejet hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és egynemű tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztából négy darab egyforma cipót formálunk, amit fóliával letakarva 30-40 percre hűtőbe teszünk.

töltelék

  1. Két lábast vagy fazekat előkészítünk. Ebbe tesszük a diót és a mákot. Mindegyikhez hozzátesszük a fűszereket, a tejet, a cukrot és a kandírozott gyümölcsöket. Összekeverjük, és gyenge tűzön felfőzzük a mákos, illetve a diós tölteléket. Ezután jól kihűtjük. Amikor teljesen hideg, a diótöltelékbe keverjük a rumot.
  2. A cipókat kb. 21x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Kettő lapot egyenletesen megkenünk diótöltelékkel, kettő lapot pedig máktöltelékkel. Ezután tekerjük fel a bejglit jó szorosan, majd tegyük sütőlemezre.

kenéshez

  1. A tojássárgáját elkeverjük a pár csepp tejjel, majd körbekenjük vele a bejgliket. Az egész tepsit hűvös helyre tesszük, hogy a sárgája rászáradjon a tésztára. Ha teljesen szikkadt a tészta teteje, ismét megkenjük a sárgájával. Hűvös helyre tesszük száradni. Ezután elkevert tojásfehérjével kenjük körbe a rudakat, és ismét hűvös helyre tesszük száradni. Ha a rudak felületére teljesen rászikkadt a fehérje, hústűvel merőlegesen szurkáljuk meg a bejglik tetejét.
  2. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10 perc után fokozatosan csökkentve a hőfokot készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x50
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 23697
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós bejgli kandírozott gyümölccsel
Lizinka_ 604 recept

Évekkel ezelőtt a hagyományos mazsola helyett kandírozott gyümölcsöt tettem az édesanyám féle bejglibe. A végeredmény nagyszerű lett. A diótöltelékbe kevert rumról azonban nem tudtam lemondani!!! Fahéj, mák, dió, rum, kandírozott narancshéj igazi ünnepi hangulatot teremt, bármikor készítem el.

Hozzávalók

tésztához

töltelék

kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...