r
Nosalty Logó

Omlós almás pite tej-és tojásmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
anikax
Omlós almás pite tej-és tojásmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az omlós tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 901 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az omlós tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3604 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az omlós tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 201 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.6 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 901 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    136.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.3 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    932.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 3604 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a még hideg margarinnal és a keményítővel. Egy tál közepére halmozzuk és mélyedést készítünk a közepébe.
  2. A cukrot, sót elkeverjük a vízzel vagy a zabtejszínnel és a mélyedésbe öntjük. Nagyon gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a margarinos liszttel. Ha túl kemény lenne vagy nagyon morzsálódna, és nem állna össze a tésztánk, nyugodtan tehetünk még hozzá vizet.
  3. 2 cipót formálunk belőle és fél óráig hideg helyen pihentetjük.
  4. Lisztezett deszkán mindkét cipót vékonyra nyújtjuk.
  5. Kibélelünk az egyik tésztalappal egy kerek (gyümölcs) tortaformát (melyet zsíroztunk, liszteztünk), villával megszurkáljuk.
  6. A megmosott és időközben cikkekre szeletelt almával körben kibéleljük a tésztánkat.
  7. A fahéjas cukorral egyenletesen megszórjuk az almákat.
  8. Margarindarabkákat szórunk a tetejére és beborítjuk a másik tésztalappal, melynek a közepébe 2 db kb. 5 mmnagyságú lyukat fúrunk.
  9. Tetejét megkenjük olvasztott mézzel, hogy szép fényes és piros legyen.
  10. Előmelegített sütőben rózsásra sütjük, a formában hagyjuk kihűlni, és mint a tortát szeleteljük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 348
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 110813
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az angol tanárom Új-Zélandról vándorolt el szép kis hazánkba. Nagyon szeret sütni- főzni. Férfi ember lévén nem gondoltam róla, hogy ennyi empátia szorult belé. Amikor megtudta, hogy milyen problémával küzdünk, felajánlotta, hogy megpróbál segíteni. Persze nem ingyen. ;) Angolul mondta el nekem az összes receptjét. A mai napig van olyan, amit hirtelen nem is tudok magyarul elmondani. Az egyik ilyen receptjét alakítottam át tej-és tojásmentesre. Annyi a hátránya a tojásos változattal szemben, hogy valóban a szó legszorosabb értelmében omlós, de nagyon finom!

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...