r
Nosalty Logó

Olívás-paradicsomos-hagymás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Olívás-paradicsomos-hagymás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2479 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6009 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    979 mg
  • Nátrium
    4093 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    2177 micro
Összesen 2536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2159 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Dagasztógép keverőtáljába töltjük a langyos vizet, beleszórunk egy kevés cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Ha megkelt, hozzáadjuk az írót, rámérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és a fehér balzsamecetet, és 6-7 perc alatt rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
  2. Fél órát letakarva pihentetjük. Addig az olajbogyót, aszalt paradicsomot, bazsalikomot felaprítjuk.
  3. A hagymát félfőre vágjuk, és egy kanál olívaolajon addig sütjük, míg szép szalmaszínű nem lesz, majd kihűtjük.
  4. A fél órája pihenő tésztát újra átdagasztjuk. A dagasztás vége előtt egy perccel hozzáadjuk a felaprított zöldségeket. De az is jó, ha a tésztát megszórjuk vele, és addig hajtogatjuk, míg egyenletesen el nem oszlik benne. Újabb fél óráig letakarva pihentetjük.
  5. A tésztát a kelesztés után tenyérrel szétnyomkodjuk ujjnyi vastagra, majd felcsavarjuk akkorára, amekkora a sütőformánk, belefektetjük. Három metszést ejtünk a kenyér tetején, és újra kelesztjük kb. 20 percig, míg a sütőnk bemelegszik.
  6. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, lespricceljük vízzel, majd 5 perc múlva lecsökkentjük 190-200 fokra, és még 25 percig sütjük a kenyeret.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x15
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2080
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olívás-paradicsomos-hagymás kenyér
Évi néni 1830 recept

Valami finom, illatos, ízletes, akár önmagában fogyasztható kenyérre vágytam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...