r
Nosalty Logó

Olívás-citromos csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
giuliettalupa
Olívás-citromos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1674 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1012 micro
Összesen 418 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.7 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5287.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1786 mg
  • Nátrium
    2597 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1023.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2870 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4049 micro
Összesen 1674 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vágjuk apró csíkokra (mintha tokányt készítenénk), majd kockázzuk fel a hagymát is apróra.
  2. Egy öntöttvas serpenyőben vagy egy vastag aljú lábasban forrósítsuk fel a zsiradékot, dobjuk rá a hagymát, majd pár perc múlva a felcsíkozott húst is. Folyamatosan kevergetve pirítsuk át.
  3. Adjuk a húshoz a fűszereket: római köményt, gyömbért, fűszerpaprikát, borsot, reszeljük bele a fokhagymákat, és ízlés szerint sózzuk. Öntsünk alá annyi vizet, hogy ellepje, és fedő alatt kb. 30 percig pároljuk.
  4. Fél óra elteltével adjuk a húshoz a félbevágott, zöld olajbogyókat, és csavarjuk rá 1 citrom levét. További 15 percig rotyogtassuk lassú tűzön.
  5. Tálalás előtt facsarjuk rá a másik citrom levét, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 993
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 27.

Ajánló

Ideális fogás egy gyors tavaszi, nyári ebédhez vacsorához. Fogyaszthatjuk kuszkusszal, bulgurral, zöld salátával vagy akár sült krumplival is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olívás-citromos csirke
giuliettalupa 82 recept

Friss, fűszeres marokkói fogás, mely egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek