r
Nosalty Logó

Oldalas lusta módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Oldalas lusta módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 847 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 847 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.4 g

Zsír

  • Összesen
    214 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3718.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1898 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1496.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    780 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2107 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1618 micro
Összesen 3385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat hámozzuk meg, majd konyhai gyaluval szeleteljük fel vékonyan. A megtisztított vöröshagymát is szeleteljük fel, a fokhagymát pedig zúzzuk össze. Egy sütőtepsit vékonyan zsírozzunk ki.
  2. Fektessük a tepsibe a burgonyákat, hogy félig fedjék egymást. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg fűszerpaprikával, majd tegyünk rá hagymakarikákat és fokhagymát. Erre megint egy sor burgonya, fűszerek, hagyma, fokhagyma, és így tovább, amíg el nem fogy. Ez lesz az alap és a köret is, erre fogjuk fektetni az előkészített oldalast.
  3. Az oldalassal mindössze annyi teendőnk van, hogy alaposan fűszerezzük be sóval, borssal és őrölt köménnyel. Nem kell megijedni, bátran bánjunk a fűszerekkel. Végül öntsük a burgonyára az alaplevet, és tegyük a tepsit előmelegített sütőbe.
  4. Süssük 150 fokon öt órán keresztül. Ha ez idő alatt a sültet nem hagyjuk magára, félidőben a húst megfordíthatjuk, így teteje nem fog kérgesedni. Azonban ha szeretjük kérgesen is a sültet, további teendőnk nincs vele.
  5. A sütés befejeztével a húst pihentessük kb. tíz percet, majd a bordacsontok mentén vágjuk fel. Tálaljuk a burgonyával és házi savanyúsággal.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 300 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 31776
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 19.

Ajánló

Kezdőknek és kevés időt konyhában töltők számára is ideális, mivel egyszerűen elkészíthető, és odafigyelést nem igénylő készítésről van szó. Miután a lassú sütés során a zsírtartalma nagy részét elveszíti a hús, bátran ajánlom azoknak is, akik azért nem kedvelték idáig az oldalast, mert zsíros volt nekik. Ezzel a módszerrel nincs tévedés, ragyogó sült a végeredmény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Oldalas lusta módra
Kornél 167 recept

Ezzel a recepttel többféle megoldást szeretnék kínálni: az elnevezés onnan adódik, hogy lényegében az előkészítést követően a sütés befejeztéig nincs teendőnk, akár el is mehetünk otthonról, mire megérkezünk, elkészül a ragyogó sült. Másrészről pedig a hosszú sütési idő révén az oldalasból majdnem az összes zsírt kisütjük, így megmarad a szaftos, ízletes hús. Semmilyen más sütési móddal nem kapunk ilyen pompás sült oldalast.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...