r
Nosalty Logó

Olaszos szósz tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bogyiséf
Olaszos szósz tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 852 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 852 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2476.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    755 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    978 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 1706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    464 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a tésztát. Közben vagy előtte meghámozzuk és feldaraboljuk a gombát, egy tálba tesszük, és sózzuk, hogy kicsit fonnyadjon. Ezután a hagymát pucoljuk meg, és daraboljuk.
  2. Olívaolajban megpirítjuk a hagymát, adunk hozzá kis sót, hogy kiadja a levét. Pár perc után jöhet hozzá a darált hús, amit közepesre sütünk. Végül a gombát tesszük bele, addig sütjük, míg megfonnyad kicsit. Közben szeletekre vágjuk az olívabogyót és a paradicsomot.
  3. Nyakon öntjük a tejszínnel, eztán jöhetnek a fűszerek. Miután a tejszín elkezd forrni, még bő 10 percig főzzük őket együtt. Legvégül a bogyót adjuk hozzá.
  4. Paradicsommal díszítve, ízlésesen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1132
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bogyiséf 13 recept

Egy gyors és egyszerű recept az olaszos ízvilág kedvelőinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...