r
Nosalty Logó

Olaszos rakott krumpli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Timike85
Olaszos rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 435 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    79 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2725 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1060.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 1738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1699 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk,és karikára vágjuk. Pár kanál olajat melegítünk egy serpenyőben, és átpirítjuk egy kicsit a krumplit, picit megsózzuk, és fedő alatt sütjük 10 percig.
  2. A tojásokat megfőzzük, és karikára vágjuk.
  3. A vöröshagymát kockára vágjuk, és pici olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy-két babérlevelet, és így megpirítjuk a húst. Majd hozzáadjuk a paradicsompürét és kb. 1 dl vizet, és 10 percig hagyjuk főni.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és a krumpli felét eloszlatjuk az alján, rákanalazzuk a paradicsomos húst, erre halmozzuk a tojáskarikákat, és végül befedjük a a krumpli másik felével. 2 dl forró vízben feloldunk 1 tk ételízesítőt, és ráöntjük a rakott krumplira.
  5. Sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 29251
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszos rakott krumpli
Timike85 22 recept

Ha már unod a hagyományos változatot!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...