Olaszos pangasius
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 23% Zsír
Hal
-
250g pangasius298 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
2g só0 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
Díszítés
-
63g mozzarella187 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
Pesto
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 23% Zsír
Hal
-
1000g pangasius1190 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g só0 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Díszítés
-
250g mozzarella748 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
Pesto
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
10g trappista sajt35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 23% Zsír
Hal
-
40.3g pangasius48 kcal
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
4g zsemlemorzsa16 kcal
-
4.4g tojás6 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
17.1g napraforgó olaj151 kcal
Díszítés
-
10.1g mozzarella30 kcal
-
14.5g paradicsom3 kcal
Pesto
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.6g olívaolaj6 kcal
-
0.4g trappista sajt1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 64.9 g
Zsír
-
Összesen 143.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2870.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 431 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 907 mg
-
Nátrium 1367 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 341.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 441 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 242 micro
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 259.8 g
Zsír
-
Összesen 575.8 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 256 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 175 g
-
Koleszterin 1120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11483.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 1722 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 382 mg
-
Foszfor 3628 mg
-
Nátrium 5467 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 247.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1367.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 785 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 189 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 378 micro
-
Kolin: 1035 mg
-
Retinol - A vitamin: 621 micro
-
α-karotin 364 micro
-
β-karotin 1762 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 967 micro
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 462.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 373 micro
-
Lut-zea 39 micro
Hozzávalók
Hal
-
10 púpozott ek finomliszt
-
10 ek zsemlemorzsa
-
2 db tojás
-
1 teáskanál só
-
5 dl napraforgó olaj
Díszítés
-
250 g mozzarella
-
2 nagy db paradicsom
Pesto
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál oregánó
-
1 teáskanál bazsalikom
-
2 ek olívaolaj
-
1 dkg trappista sajt
-
1 csipet só
-
1 késhegynyi bors
Elkészítés
Hal
- A szokásos módon bepanírozzuk a pangasiust (liszt, tojás, zsemlemorzsa), jó vastagon, mert sajnos nagy hátránya ennek a halfajtának, hogy nagyon puha és könnyen törik. (Sózhatjuk előtte is, de én a tojásba teszem a sót. Szoktam önteni egy pici tejet is bele, hogy több legyen, ráadásul sokkal lágyabb is lesz tőle a panír, de ahány ház, annyi szokás...)
- Serpenyőbe öntjük az olajat, és ha kellőképpen felmelegedett, egyenként kisütjük a halacskákat. Ha valakinek kicsi serpenyője van, és esetleg nem fér bele egészben, nyugodtan ketté is lehet vágni, de előre gondolkodjunk, és már így panírozzuk be. Ha szépen megsültek, kitesszük őket egy törlőkendővel kibélelt tálcára, hogy lecsöpögjön a sok olaj.
- Minden tányérba tegyünk egy-egy halat, és közben készítsük el a pestót.
Díszítés
- Egy mozsárba, vagy ha valakinek (mint nekem) nincs, akkor egy porcelán tálkába kiadagoljuk a fűszereket. Ügyeljünk rá, hogy a babérlevelet még előtte nagyon finomra morzsoljuk fel, és főér ne legyen benne, mert szúr! Ha nincs se mozsár, se mozsártörő, találjuk fel magunkat, és pl. egy Bauhausos vékony fahengerrel dolgoztam, amit a párom szerzett valahonnan, és mellesleg nyújtófának is ezt használjuk.
- A fokhagymát lereszeljük, és beleszórjuk a tálba, ugyanezzel a reszelővel már reszelhetjük is rá a sajtot. Tudom, hogy mindenki imádja a sajtot, de csínján, nem sajtszószt csinálunk! Csak azért kell, hogy összetartsa ezt a sok mindent.
- Adagoljuk bele az olívaolajat, és jó alaposan dolgozzuk össze az egészet, amíg úgy nem fog kinézni, mint a képemen.
Pesto
- Szeleteljük fel a mozzarellát és a paradicsomot. A paradicsomot vízszintesen vágjuk, hogy szépen nézzen ki. Tegyünk két szelet sajtot és egy szelet paradicsomot a halra, vagy ha dőzsölni akarunk, természetesen többet is. A pestót kiskanállal adagoljuk rá vékony csíkban, de ne legyen rajta nagyon sok, mert nagyon erős szósz, túl nagy falatot nem jó megenni belőle.
- Én natúr rizst főztem hozzá, de az étteremben steakburgonyával kértem. Most nem volt itthon krumpli, pedig azt sütöttem volna hozzá, ezt is ajánlom mindenkinek.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3776
- Feltöltés dátuma: 2013. december 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barátnőmmel csajos délutánt tartottunk: szoli, vásárlás, körömlakkozás, pletyizés. Úgy döntöttünk, étterembe is elmegyünk, és a város olasz éttermét választottuk. Nem akartunk pizzát enni, mert azt házhoz is lehet rendelni, így én egy ehhez hasonló menüt választottam. A neve Kapri szelet volt, minden ugyanaz, csak nem halból, hanem disznóhúsból készült natúr szelet volt. Annyira ízlett, hogy legszívesebben rendeltem volna még egy adagot. Most itthon próbáltam meg ugyanezt megcsinálni, de a fagyasztóban nem volt disznóhús, csak csirke és egy csomag pangasius. Szerintem ez a kaja csirkemellből nem lehet olyan jó (bár próba szerencse), így a halat választottam. Az íze mennyei! A pestóról csak annyit, hogy itt kerestem róla receptet (hol máshol), mert fogalmam sem volt eddig, hogy mi fán terem, és annyifélét találtam, hogy végül úgy döntöttem, saját receptet alkotok. Így, hogy volt kiindulópontom, saját ízlés szerint csináltam meg. Egy mozsár jól jött volna, de ez maradjon titok, hogy nem abban csináltam. Szóval ha esetleg megkapom a kommenteket, hogy ez nem is igazi pesto, akkor szólok, hogy a magyar pizza sem igazi pizza :) A pangasius egyébként nagy kedvencünk, éppen ezért kísérleteztem rajta, mert mindenhogy isteni!