r
Nosalty Logó

Olaszos pangasius

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Olaszos pangasius
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hal

Díszítés

Pesto

Összesen 1802 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hal

Díszítés

Pesto

Összesen 7205 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hal

Díszítés

Pesto

Összesen 290 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    143.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2870.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 1802 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    259.8 g

Zsír

  • Összesen
    575.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    256 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    175 g
  • Koleszterin
    1120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11483.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    1722 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    3628 mg
  • Nátrium
    5467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1367.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    189 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    621 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    1762 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 7205 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    373 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

Hal

Díszítés

Pesto

Elkészítés

Hal

  1. A szokásos módon bepanírozzuk a pangasiust (liszt, tojás, zsemlemorzsa), jó vastagon, mert sajnos nagy hátránya ennek a halfajtának, hogy nagyon puha és könnyen törik. (Sózhatjuk előtte is, de én a tojásba teszem a sót. Szoktam önteni egy pici tejet is bele, hogy több legyen, ráadásul sokkal lágyabb is lesz tőle a panír, de ahány ház, annyi szokás...)
  2. Serpenyőbe öntjük az olajat, és ha kellőképpen felmelegedett, egyenként kisütjük a halacskákat. Ha valakinek kicsi serpenyője van, és esetleg nem fér bele egészben, nyugodtan ketté is lehet vágni, de előre gondolkodjunk, és már így panírozzuk be. Ha szépen megsültek, kitesszük őket egy törlőkendővel kibélelt tálcára, hogy lecsöpögjön a sok olaj.
  3. Minden tányérba tegyünk egy-egy halat, és közben készítsük el a pestót.

Díszítés

  1. Egy mozsárba, vagy ha valakinek (mint nekem) nincs, akkor egy porcelán tálkába kiadagoljuk a fűszereket. Ügyeljünk rá, hogy a babérlevelet még előtte nagyon finomra morzsoljuk fel, és főér ne legyen benne, mert szúr! Ha nincs se mozsár, se mozsártörő, találjuk fel magunkat, és pl. egy Bauhausos vékony fahengerrel dolgoztam, amit a párom szerzett valahonnan, és mellesleg nyújtófának is ezt használjuk.
  2. A fokhagymát lereszeljük, és beleszórjuk a tálba, ugyanezzel a reszelővel már reszelhetjük is rá a sajtot. Tudom, hogy mindenki imádja a sajtot, de csínján, nem sajtszószt csinálunk! Csak azért kell, hogy összetartsa ezt a sok mindent.
  3. Adagoljuk bele az olívaolajat, és jó alaposan dolgozzuk össze az egészet, amíg úgy nem fog kinézni, mint a képemen.

Pesto

  1. Szeleteljük fel a mozzarellát és a paradicsomot. A paradicsomot vízszintesen vágjuk, hogy szépen nézzen ki. Tegyünk két szelet sajtot és egy szelet paradicsomot a halra, vagy ha dőzsölni akarunk, természetesen többet is. A pestót kiskanállal adagoljuk rá vékony csíkban, de ne legyen rajta nagyon sok, mert nagyon erős szósz, túl nagy falatot nem jó megenni belőle.
  2. Én natúr rizst főztem hozzá, de az étteremben steakburgonyával kértem. Most nem volt itthon krumpli, pedig azt sütöttem volna hozzá, ezt is ajánlom mindenkinek.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3774
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszos pangasius
Fonott Kalács 77 recept

Barátnőmmel csajos délutánt tartottunk: szoli, vásárlás, körömlakkozás, pletyizés. Úgy döntöttünk, étterembe is elmegyünk, és a város olasz éttermét választottuk. Nem akartunk pizzát enni, mert azt házhoz is lehet rendelni, így én egy ehhez hasonló menüt választottam. A neve Kapri szelet volt, minden ugyanaz, csak nem halból, hanem disznóhúsból készült natúr szelet volt. Annyira ízlett, hogy legszívesebben rendeltem volna még egy adagot. Most itthon próbáltam meg ugyanezt megcsinálni, de a fagyasztóban nem volt disznóhús, csak csirke és egy csomag pangasius. Szerintem ez a kaja csirkemellből nem lehet olyan jó (bár próba szerencse), így a halat választottam. Az íze mennyei! A pestóról csak annyit, hogy itt kerestem róla receptet (hol máshol), mert fogalmam sem volt eddig, hogy mi fán terem, és annyifélét találtam, hogy végül úgy döntöttem, saját receptet alkotok. Így, hogy volt kiindulópontom, saját ízlés szerint csináltam meg. Egy mozsár jól jött volna, de ez maradjon titok, hogy nem abban csináltam. Szóval ha esetleg megkapom a kommenteket, hogy ez nem is igazi pesto, akkor szólok, hogy a magyar pizza sem igazi pizza :) A pangasius egyébként nagy kedvencünk, éppen ezért kísérleteztem rajta, mert mindenhogy isteni!

Hozzávalók

Hal

Díszítés

Pesto

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...