r
Nosalty Logó

Olaszos-fűszeres paradicsomszósz csirkemellel, friss paradicsomból

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Walaky
Olaszos-fűszeres paradicsomszósz csirkemellel, friss paradicsomból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    315 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1719 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1240 micro
Összesen 498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3088.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1670.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1573 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1299 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    909 micro
  • β-karotin
    8594 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23157 micro
  • Lut-zea
    6199 micro
Összesen 2489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1019 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, a paradicsomot megmossuk, a felső részüket "+" alakzatban bevágjuk, s lobogó vízbe 1/2 percig beletesszük.
  2. Ezután kivesszük, ha kihűlt, héját lehúzzuk, s apróra feldaraboljuk egy tálkába. Egy nagyobb serpenyőben az olívaolajat felhevítjük, s a vöröshagymákat erre ráaprítjuk, elkezdjük dinsztelni, kissé megsózzuk.
  3. Rövid idő múlva a felaprított, szétnyomott fokhagymákat is rádobjuk, s együtt dinszteljük üvegesre őket kevés ideig - amíg a vöröshagymát szét nem tudjuk nyomnyi. Ha ez kész, a kisebb szeletekre darabolt melleket rátesszük a dinsztelt hagymákra, felöntjük a 2,5 dl vízzel, picit sózzuk, borsozzuk, összekavarjuk az egészet.
  4. Lefedjük, s lassú tűzön puhára pároljuk a csirkemelleket. Ha megpuhultak, villával kiszedjük, egy tányérra félretesszük hűlni. A hagymás alapra ráöntjük a felaprított paradicsomot, picit sózzuk, borsozzuk, s ekkor a kristálycukrot is hozzáöntjük, s addig főzzük, míg a paradicsom szétfő, jó sűrű szaftos lesz - ha szükséges, vizet önthetünk még rá, sóval, borssal ízesíthetjük (kisebb darab paradicsomok jó, ha maradnak benne, nem kell turmixolni!!!).
  5. Amíg rotyog a szósz, széttépkedjük a kihűlt húst. Ha kellően szétesett, megfőtt a paradicsom, az összetépkedett csirkemellet a szószba öntjük, rászórjuk az oregánót, a petrezselymet, kissé még sózzuk, borsozzuk (mindig csak kissé - majd kóstolni, ha kell, még ízesítjük).
  6. Összekavarjuk, s még körülbelül 15 percig összeforraljuk őket lassú tűzön, majd lefedve pihentetjük egy rövid ideig. Amíg pihen a húsos szósz, kifőzzük a nekünk tetsző tésztát! :) Mi a penne tésztát nem igazán szeretjük, így most szarvacskát főztem hozzá! Van, aki a végén a kifőtt tésztát összekeveri a szósszal, így is jó! Én először a tányérra tésztát szedek, rá a szószból, itt keverem össze, s reszelt sajttal (lehet parmezán, de lehet trappista is) szórom meg a tetejét. A maradékot - ha lesz ilyen :) - lefedve hűtőben tároljuk, másnaposan is isteni, jól összeérnek az ízek! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5946
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy olaszos jellegű, olaszos fűszerezéssel készült isteni egytálétel, mely könnyen elkészíthető, friss paradicsomból....hússal is, de hús nélkül is mennyei.....lehet rátenni sok sajtot is, én csak a fotó kedvéért tettem kevesebbet, hogy ne takarja be a lényeget :)…..érdemes kipróbálni, ajánlom mindenkinek......

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...