Olaszos csirkeragu
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
25g lilahagyma9 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g oregánó4 kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
116 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g oregánó8 kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
38g csirkemellfilé46 kcal
-
7.2g olívaolaj64 kcal
-
4.2g lilahagyma2 kcal
-
4.2g bacon17 kcal
-
42.3g burgonya24 kcal
-
3.8g szárított paradicsom10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g oregánó1 kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.4 g
Zsír
-
Összesen 58.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1360.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 717 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 350.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10328 micro
-
Lut-zea 365 micro
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.9 g
Zsír
-
Összesen 117.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 362 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2720.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 319 mg
-
Foszfor 1433 mg
-
Nátrium 653 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 700.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 490 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20656 micro
-
Lut-zea 731 micro
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1746 micro
-
Lut-zea 62 micro
Hozzávalók
-
2 db csirkemellfilé
-
1 dl olívaolaj
-
1 kis fej lilahagyma
-
5 dkg bacon
-
50 dkg burgonya
-
5 db szárított paradicsom
-
só ízlés szerint
-
1 ek oregánó
Elkészítés
- A húst, a hagymát és a krumplit kockákra vágjuk (nem kell apróra!), a szalonnát pedig csíkokra.
- Serpenyőbe halmozzuk az egészet, hozzáadjuk a szárított paradicsomot, az oregánót és a sót.
- Leöntjük olajjal és teljes lángon kevergetve pirítjuk az egészet.
- Mikor kezd levet ereszteni, takarékra vesszük, fedőt rakunk rá és lassan pároljuk.
- Amikor a hús nagyjából puha (szeretem, ha nem túl puha), megint nagylángon kissé pirítjuk.
- Borsot darálunk rá, tálaljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 2767
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 153
- Össznézettség: 288386
- Feltöltés dátuma: 2009. január 09.
Ajánló
Kiváló, gyors vacsoraétel. Salátát vagy savanyúságot adjunk mellé!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Azt írja Latinovits Zoltán a ’Ködszurkáló’ c. írásában: „…azt nevezem MODERN színháznak, mely a születés, élet, halál hármasságáról és a közösségről új és újabb adatokat közöl egyre egyszerűbben és komplexebben, vagyis korszerűen.” Ez jutott az eszembe, miközben főztem a vacsorát. (Nyilván nem véletlenül: nagyon mélyen hat rám, hogy Latinovits 1970-ben keletkezett írása mennyire időszerű ma is! Szánalmas, hogy 38 éve ugyanott tipródunk!) Mindenesetre én halálosan korszerűnek éreztem magam :-), hogy ennyire le bírom egyszerűsíteni a főzést, és mégis remek az eredmény. (Szerénység, ne hagyj el!) Hagyományosan először dinszteljük a hagymát, valamelyik reformkonyha azt tanítja: legutoljára adjuk az ételhez, ne főjön tovább pár percnél! A kínai wokban pirít mindent, én meg jól összekutyultam a sokféle főzéstechnikát! Egyedül az eredmény szól mentségemre, próbáljátok ki, azt ajánlom! Isteni!