r
Nosalty Logó

Olasz piadina magyaros töltelékkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Olasz piadina magyaros töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piadina tésztájához

A töltelékbe

Összesen 1031 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piadina tésztájához

A töltelékbe

Összesen 4122 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piadina tésztájához

A töltelékbe

Összesen 243 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 1031 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.7 g

Zsír

  • Összesen
    188.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2032.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    459 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2600 micro
Összesen 4122 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

A piadina tésztájához

A töltelékbe

Elkészítés

A piadina tésztájához

  1. Szórjuk a lisztet egy deszkára, szitáljuk rá a sütőport, és készítsünk mélyedést a közepébe. Ide kerül a puha, de még dermedt zsír (vagy olívaolaj), egy csipet só, illetve a langyos víz.
  2. Gyúrjuk össze a tésztát, hogy puha, könnyen kezelhető legyen. Vágjuk 8-10 egyenlő darabba, gyúrjuk át a tésztagombócokat, és hagyjuk pihenni úgy 10 percig.
  3. Közben vékonyan felszeleteljük a sonkát (én a húsvéti sonka maradékát használtam fel), a lágy sajtot (vagy mozzarellát) és a hagymákat.
  4. Sodrófa segítségével, enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki (a serpenyőnk szélességét figyelembe véve) egyenként a tésztagombócokat.
  5. Előmelegített serpenyőben süssük mindkét oldalukon egy-két percig a kinyújtott lepényeket. Amikor egyik oldalukról fordítjuk a másikra, már tehetjük is rájuk a sonkát, sajtot és egy kevés újhagymakarikát. Hajtsuk félbe, forgassuk át a piadinát, hogy a töltelék átmelegedjen és kívülről is csodálatos színt kapjon. Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki a tésztát! Azon melegébe tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4422
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 08.

Ajánló

Salátával vagy magában is nagyszerű. A nap bármely szakában fogyaszthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan könnyű és finom. Nap, mint nap elkészíteném, ahogy a Romagna tartománybeli asszonyok.

Hozzávalók

A piadina tésztájához

A töltelékbe

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...