Olasz citromos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
342
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
1367
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 405.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
342
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 28.3 g
Zsír
-
Összesen 63.5 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 669 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1622.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 701 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.2 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 173 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 643 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 450 mg
-
Retinol - A vitamin: 635 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 754 micro
Összesen
1367
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
295
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy 20x15x8 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk.
- A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzákavarjuk a vajat, a citromhéját és levét.
- Rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és elkeverjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.
- A tésztát az előkészített formába simítjuk, betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 927
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 204
- Össznézettség: 142111
- Feltöltés dátuma: 2017. július 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral elkavart mascarponét.