r
Nosalty Logó

Olasz bableves kuktában

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Cafika
Olasz bableves kuktában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 17% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 899 kcal
  • 17% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3597 kcal
  • 17% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 17% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2172.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 899 kcal
  • 17% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8691.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    1186 mg
  • Foszfor
    2274 mg
  • Nátrium
    3513 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    96 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2727 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11801 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 3597 kcal
  • 17% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    297 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előző este beáztatott babot hideg vízben átmossuk, majd kuktába tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, bekapcsoljuk alatta a lángot, de még nem zárjuk le.
  2. Megmossuk a házi sonkát, hozzátesszük a babhoz.
  3. Megmossuk, megpucoljuk a hagymát, hozzáadjuk a leveshez, szintén a leveshez adjuk.
  4. Végül a babérlevelet is hozzáadjuk, majd lezárjuk a kuktát, és a fütyüléstöl számítva kb. 40 percig főzzük.
  5. Tálalás előtt kifőzzük a tésztát is az utasítás szerint, majd leszűrjük, szétosztjuk a tányérokba, hozzámerünk a bablevesből, a főtt sonkát is szétosztjuk,megcsorgatjuk pár evőkanálnyi olívaolajjal, tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3941
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 28.

Ajánló

Tálaláskor, aki szereti, őrölt chili paprikával is szórja meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bableves olasz vátlozata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...