r
Nosalty Logó

Olajos piskóta Szani konyhájától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Olajos piskóta Szani konyhájától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    147.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4564.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1191 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    1856 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 3783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsünk mindent kezünk ügyébe kimérve, hogy aztán csak össze kelljen dolgozni. A sütőt kapcsoljuk be, hogy kellően előmelegíthessük!
  2. A lisztet szitáljuk át. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjébe szórjuk a sót, és elkezdjük gépi habverővel felverni, majd ha habosodik, adjuk hozzá apránként a cukrot, és magas fokozaton addig dolgozzuk, míg annyira kemény nem lesz, hogy a fejtetőre állított tálban is megmarad.
  3. A cukrot adjuk a külön tálban elhelyezett sárgájához, és keverjük el mixelve a habverővel alacsony fokozaton, és a sütőport is adagoljuk hozzá, majd ismét magas fokozaton dolgozva habosra keverjük.
  4. Ezután adjuk hozzá a tejet és az olajat, amit szintén csak összemixelünk. Következhet a liszt, amit újfent csak alacsony fokozaton keverünk el, majd amikor eléggé beleforgattuk, magas fokozaton egyenletesre keverünk. A tojáshabot kézi habverő segítségével forgatjuk a keverékbe, a széleket, alját is jól átkavarva, hogy egyenletesen eloszlassuk.
  5. A forma alját sütőpapírral fedjük, amit előtte méretre vágtunk (vagy kikenjük, lisztezzük). A tortaforma oldala fedetlen lesz, kenni sem kell, mert ez segít "felmászni" a tésztának, hogy szép magas legyen.
  6. 60 percig sütjük. A hőfok sütőfüggő. Én alsó-felső sütéssel készítem villanytűzhelyben, 160-170 C° között. Ha szükséges és erősebb a sütőnk, mikor megszilárdult a teje, fedjük le alufóliával a sütés végéig. Tűpróbával ellenőrizhetjük előbb is, mint a sütési idő, ha már nem ragad rá tészta, akkor jó!
  7. Bár ez nem hagyományos piskóta, azért ezt sem nézegetjük legalább 20 percig, de ha tovább bírod, az még jobb! Pár perc pihentetés után késsel kilazítjuk a formából és fejjel lefelé rácsra tesszük, díszítésnél is ez a sima rész lesz a torta teteje, és fejtetőre állítva biztos nem esik be a közepe! Ha hűlést követően is puklis marad az alja, mert úgy megemelkedett, késsel egyenesítsük ki.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 14141
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 24.

Ajánló

Ez egy 24-26 cm-es formához elegendő mennyiség! Ha kakaósat készítünk, akkor annyi csapott ek. lisztet cseréljünk el,  amennyi ek. kakaót teszünk bele.  Diós, mákos esetén a 3 tojásosba 10 dkg -ot teszünk a hab előtt. Gyümölccsel variálható, ebben a formában a tej joghurtra cserélhető. Egyéb változatok ill. méretek a blogomon.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szerettem volna váltani az eddig használt tortalapokról valami egyszerűbb és jobb piskótára, így eljött az ideje, hogy kipróbáljam. Az elronthatatlan olajos csoda piskótát! Elsőre olyan lett, amilyennek lennie kell! A sikerélmény garantált!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...