r
Nosalty Logó

Olajos piskóta Szani konyhájától

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Olajos piskóta Szani konyhájától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

316
Kalória
4.9g
Fehérje
46.4g
Szénhidrátok
12.3g
Zsír
12.7g
Víz
45g
Koleszterin
789.5mg
Rost
23.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    147.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4564.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1191 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    1856 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 3783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 349 kcal

Elkészítés

  1. Készítsünk mindent kezünk ügyébe kimérve, hogy aztán csak össze kelljen dolgozni. A sütőt kapcsoljuk be, hogy kellően előmelegíthessük!
  2. A lisztet szitáljuk át. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjébe szórjuk a sót, és elkezdjük gépi habverővel felverni, majd ha habosodik, adjuk hozzá apránként a cukrot, és magas fokozaton addig dolgozzuk, míg annyira kemény nem lesz, hogy a fejtetőre állított tálban is megmarad.
  3. A cukrot adjuk a külön tálban elhelyezett sárgájához, és keverjük el mixelve a habverővel alacsony fokozaton, és a sütőport is adagoljuk hozzá, majd ismét magas fokozaton dolgozva habosra keverjük.
  4. Ezután adjuk hozzá a tejet és az olajat, amit szintén csak összemixelünk. Következhet a liszt, amit újfent csak alacsony fokozaton keverünk el, majd amikor eléggé beleforgattuk, magas fokozaton egyenletesre keverünk. A tojáshabot kézi habverő segítségével forgatjuk a keverékbe, a széleket, alját is jól átkavarva, hogy egyenletesen eloszlassuk.
  5. A forma alját sütőpapírral fedjük, amit előtte méretre vágtunk (vagy kikenjük, lisztezzük). A tortaforma oldala fedetlen lesz, kenni sem kell, mert ez segít "felmászni" a tésztának, hogy szép magas legyen.
  6. 60 percig sütjük. A hőfok sütőfüggő. Én alsó-felső sütéssel készítem villanytűzhelyben, 160-170 C° között. Ha szükséges és erősebb a sütőnk, mikor megszilárdult a teje, fedjük le alufóliával a sütés végéig. Tűpróbával ellenőrizhetjük előbb is, mint a sütési idő, ha már nem ragad rá tészta, akkor jó!
  7. Bár ez nem hagyományos piskóta, azért ezt sem nézegetjük legalább 20 percig, de ha tovább bírod, az még jobb! Pár perc pihentetés után késsel kilazítjuk a formából és fejjel lefelé rácsra tesszük, díszítésnél is ez a sima rész lesz a torta teteje, és fejtetőre állítva biztos nem esik be a közepe! Ha hűlést követően is puklis marad az alja, mert úgy megemelkedett, késsel egyenesítsük ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Régóta szerettem volna váltani az eddig használt tortalapokról valami egyszerűbb és jobb piskótára, így eljött az ideje, hogy kipróbáljam. Az elronthatatlan olajos csoda piskótát! Elsőre olyan lett, amilyennek lennie kell! A sikerélmény garantált!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Gréti-szelet - citromos krémes

Nosalty szerkesztőségi tagként én is megalkottam a saját sütiszeletem. Imádom a citromot és az összes citrusfélét, úgyhogy nem volt nehéz kitalálni valamilyen savanykás ízvilágú ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!