r
Nosalty Logó

Olajos márványos püspökkenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Glaser
Olajos márványos püspökkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1629 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1759.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 1629 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25x12x8 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgájához adjuk a cukrot, és kézi mixerrel kb. 8-10 percig keverjük, míg jó krémes lesz, és a cukor felolvad. Majd hozzákeverjük a vanília kivonatot és az olajat.
  3. A tojások fehérjét óvatosan a sárga krémhez keverjük. Majd rászitáljuk a sütőporral elkavart lisztet, és óvatosan elkeverjük.
  4. A massza ¾ -ét az előkészített formába simítjuk. A maradék masszához hozzákeverjük a kakaót, majd a sárga masszára öntjük, és egy villával márványosra dolgozzuk.
  5. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x12x8
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 18482
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom pihe-puha, piskótaszerű sütemény. A süteményt mielőtt betolnánk a sütőbe, megszórhatjuk durvára vágott dióval is.

Címlapról ajánljuk