r
Nosalty Logó

Oláh palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Oláh palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 879 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 879 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    221.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 3515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 422 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, míg többszörösére nem nő.
  2. A felsorolt hozzávalókat egy tálba tesszük.
  3. A lisztet a tojással, a margarinnal és annyi tejjel, amennyit a gyúráskor felvesz, alaposan összedolgozzuk addig, amíg lágy állagú tésztánk nem lesz. A tésztát letakarva kelni hagyjuk.(1 óra)
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és kissé hosszúkásra formáljuk, majd másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Aszeleteket egyenként hosszúkásra sodorjuk, majd csavarunk rajta néhányat. Aztán csiga kinézetűre feltekerjük.
  5. Utána ismét pihenni hagyjuk a tésztát rövid időre. (10 perc)
  6. Pihentetés után nyújtófával kicsit megnyújtjuk kerekre, és olajjal lekenjük a felületét. Az így kapott tésztára tetszés szerinti tölteléket helyezünk. (Mi juhtúrót, azaz brindzát használtunk.Egyéb töltelékek: dinsztelt káposzta, kapros juhtúró stb.)
  7. A tészta széleit összecsípve kis batyut formálunk belőle. Ezután nyújtófával szabályos kerekre és laposra nyújtjuk az így kapott töltelékes tésztát.
  8. Következik a sütés: kevés, ám de forró zsiradékon egyesével mindkét oldalát megsütjük, míg világos barna nem lesz.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 19215
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy méhkeréki idős nénitől hallottam erről a receptről. Tanulmányaimban, és otthonomban is sikereket értem el vele. Aki csak megkóstolta, oda volt érte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...