Okrás marharagu
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
4g olívaolaj35 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g marhahús71 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
75g okra21 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g marhahús284 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
300g okra85 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1.5g olívaolaj14 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
8.7g vöröshagyma3 kcal
-
19.4g marhahús27 kcal
-
19.4g paprika3 kcal
-
19.4g paradicsom3 kcal
-
29g okra8 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 202.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 77 micro
-
β-karotin 581 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 383 micro
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.4 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1460 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 280 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 687 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 811.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 232 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 306 micro
-
β-karotin 2324 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1534 micro
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 498 micro
-
Lut-zea 148 micro
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
1 tk vaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
20 dkg marhahús
-
2 db paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
30 dkg okra
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az olivaolajon és a vajon enyhén megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
- Rádobjuk a kockára vágott húst, fehéredésig pirítjuk, majd a negyedkarikára vágott paprikát is hozzáadva folyamatos keverés mellett 3-4 percig tovább dinszteljük őket.
- Felöntjük bő egy pohár (kb. 3 dl) vízzel, ízesítjük fél tk sóval. Forrásig olykor megkeverve, majd résnyire nyitott fedő alatt magárahagyva kb. 40 percig főzzük. (Figyeljünk közben le ne égjen, ha szükséges közben a vizet pótolni kell!)
- Ezután a raguhoz adjuk a hámozott és kis kockára vágott paradicsomot és a leszűrt és leöblített (ha valaki igazán savanyún szereti, akkor leöblíteni nem szükséges) okrát.
- Felöntjük kb. 1,5 pohár vízzel - annyival, hogy bőven ellepje -, hozzáfacsarjuk a fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk (csak érzéssel!), és további 30 perc alatt résnyire nyitott fedővel készre főzzük.
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14556
- Feltöltés dátuma: 2011. február 14.
Ajánló
Rizs vagy bulgur köret illik hozzá. Kiadós és izgalmas fogás!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Bizony nem bírtam magammal, és vetettem végre párommal egy üveg okrát. Hogy te még nem is hallottál róla? Pedig imádnád, szinte lefogadom! Csak kóstold meg egyszer igazán jól elkészítve, és örökre a rabja leszel, pláne, ha amúgyis szereted a változatosságot, az érdekes zöldséges ételeket vagy a savanykás ízeket, melyet konkrétan a következő recept tartogat számodra. Sajnos kishazánkban kevésbé ismert és elterjedt, ehhez mérten nem is fenyeget az a veszély, hogy minden sarki árusnál friss okrával teli rekeszekben fogsz hasra esni. A konzerv és üveges változata, esetleg szárított formája már sokkal inkább beszerezhető, például különféle keleti boltokban. Törökországban a hazai példával ellentétben az Etli bamya, vagyis Okrás marharagu például olyan hétköznapi és megfizethető ételnek számít, mint itt egy jó kis zöldbabfőzelék fasírozottal kiadva. Ha elcsábultál, annyit még tudnod érdemes, hogy ez alkalommal a "méret a lényeg" felfogás éppen fordítva értendő. Minél kisebb és ezzel zsengébb terméseket sikerül beszerezned, a belőlük készített étel annál ízletesebb, és könnyebben fogyasztható lesz!