r
Nosalty Logó

Okoska - tojáskrémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Okoska - tojáskrémes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 440 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1759 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 139 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 440 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4322.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1353 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    1427 mg
  • Nátrium
    1326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    1144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1958 micro
Összesen 1759 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 8 ek cukorból karamellt készítünk, óvatosan rátöltjük a tejet, kis lángon hagyjuk felolvadni a karamellt. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a 4 felvert tojást, a vaníliát, gépi habverővel 1 perc alatt eldolgozzuk a tojást a tejben.
  2. A 4 tojásfehérjéből a cukor fokozatos hozzáadásával nagyon kemény habot verünk. Egyenként óvatosan hozzákeverjük a sárgákat és az olajat, majd a sütőporos lisztet.
  3. Sütőpapírral, lehetőleg szilikonossal, kibélelünk egy tepsit, beletöltjük a karamelles tejet, majd kanállalrárakjuk a piskótatésztát, óvatosan a kanállal elegyengetjük, hogy befedje a löttyöt.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 15-17 perc után, amikor a piskóta már megsült, letakarjuk sütőpapírral, hogy ne égjen meg a tészta, a lángot mérsékeljük. Addig hagyjuk a lepsiben, amíg a karamellkrém megalvad - kb. 15-20 perc (tűpróba).
  5. Hagyjuk teljesen kihűlhi, hogy a krém megszilárduljon, majd ráborítunk egy deszkát vagy egy tálcát, gyors modulattal megfordítjuk, hogy a karamell felül kerüljön. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 33173
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 07.

Ajánló

Azoknak, akik édesszájúak, ajánlom, hogy több cukrot tegyenek a karamellhez, ne a piskótához, mert attól elnehezül a tészta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Okoska - tojáskrémes szelet
Csiki Piroska 230 recept

Nincs nagy története, csupán láttam az intelligens tészta hozzászólásait, és egyesek azt reklamálták, hogy szalonnás marad a tészta. Ebben az esetben nem lesz szalonnás, mert nincs liszt a krémben.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...