adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
333g nyúlhús453 kcal
-
17g disznózsír150 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
17g fehérbor14 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
Összesen
739
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
2000g nyúlhús2720 kcal
-
100g disznózsír902 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
Összesen
4439
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
84.7g nyúlhús115 kcal
-
4.2g disznózsír38 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2.5g fokhagyma3 kcal
-
4.2g fehérbor3 kcal
-
4.2g füstölt szalonna28 kcal
Összesen
187
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.5 g
Zsír
-
Összesen 46.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1106.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 741 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 266.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
739
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 410.9 g
Zsír
-
Összesen 280.9 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6637.3 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 483 mg
-
Kálcium 371 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 407 mg
-
Foszfor 4447 mg
-
Nátrium 859 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1597.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 144 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 150 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
4439
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg disznózsír
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
4 db babérlevél
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 fej fokhagyma
-
1 dl fehérbor
-
10 dkg füstölt szalonna
Elkészítés
- A nyulat nagyon alaposan megtisztítjuk.
- Szalonnakockákkal és fokhagymagerezdekkel sűrűn megtűzdeljük. (Én egy helyre szalonnát és fokhagymát is teszek.) Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítővel és majorannával megszórjuk a nyúl mindkét oldalát.
- Egy mély tepsibe helyezzük, köré rakjuk a megmaradt fokhagymát és szalonnakockákat, babérlevelet, a zsírt, és felöntjük a fehérborral. Lefedjük a tepsinket alufóliával.
- Előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük. Néha meglocsoljuk a zsírjával, hogy ne száradjon ki a hús. Félidőben meg lehet fordítani a nyulat, hogy mindkét oldala szép piros legyen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 231
- Tegnapi nézettség: 35
- 7 napos nézettség: 330
- Össznézettség: 289385
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 09.
Ajánló
Köretnek dinsztelt burgonyát készítettem mellé. Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Edit
153 recept
Még sosem készítettem sült nyulat. Ez volt az első próbálkozásom, de nagyon jól sikerült. Legközelebb, ha módom lesz rá, kint, szabadban, nyárson fogom elkészíteni.