r
Nosalty Logó

Nyárízű csirkemelles köles a sütőből

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
pöttyöspanna
Nyárízű csirkemelles köles a sütőből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1472 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1334.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    526 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2579 micro
Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2668.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1052.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    940 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5158 micro
Összesen 1472 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kölest kétszer annyi vízben, pici sóval feltesszük főni. Időnként megkavarjuk, ha elforrja a vizet, pótoljuk.
  2. Egy lefedhető serpenyőben kevés olajat hevítünk, beletesszük a megtisztított, csíkokra vágott, besózott csirkemellet, és lefedve átpároljuk. Amíg a fő a köles és a csirke, a cukkinit és a paprikát nagyobb kockákra vágjuk.
  3. A megfőtt kölest hőálló edénybe tesszük, tejföllel megkenjük, pici sóval, frissen őrölt borssal megszórjuk, majd elosztjuk rajta a csirkemellcsíkokat.
  4. A serpenyőbe beletesszük a cukkinit, sózzuk, megszórjuk az oregánóval, kb. 5 percig pároljuk-sütjük, majd ráhalmozzuk a köles és a csirke tetejére.
  5. A paprikát a cukkini helyén néhány percig sütjük, amíg aranybarnás csíkok nem lesznek rajta, végül ezt is elosztjuk a cukkini tetején.
  6. Reszelt sajttal megszórjuk, betesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a teteje el nem kezd pirulni (kb. 15 perc, grillfokozattal rendelkezők előnyben;)).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: kb. 20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1165
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyárízű csirkemelles köles a sütőből
pöttyöspanna 4 recept

Nagyon vágytam már egy ízig-vérig nyári fogásra, így született ez a könnyű, zamatos étel. Szerintem tökéletes választás annak, aki szeretne egy kis grillparti-hangulatot csempészni a mindennapokba! :) Lehet variálni tetszés szerint mindenféle zöldséggel (paradicsommal, tökkel, stb.).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...