r
Nosalty Logó

Nyári babfőzelék kovászos uborkával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Nyári babfőzelék kovászos uborkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 584 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1340.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    3540 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 584 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5362.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1366 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    926 mg
  • Foszfor
    1688 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1630 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    849 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1801 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    4960 micro
  • β-karotin
    14160 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2914 micro
Összesen 2335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    838 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes edényben kevés olajat hevítünk, majd ha már kellően forró, rádobjuk a megtisztított és karikára vágott sárga- és fehérrépát. Néhány perc alatt nagy lángon átpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb kockára vágott burgonyát, az átmosott babot, és felöntjük annyi alaplével (vagy vízzel), amennyi ellepi.
  3. Hozzáadjuk a babérlevelet, egy csokor, összekötözött petrezselymet és sót, ha szükséges, majd közepes lángon főzzük 30-35 percig, amíg a bab megpuhul.
  4. Ha minden zöldség puha, leszűrjük, és kivesszük a burgonyakockákat, és áttesszük a turmixba. Hozzáadjuk a tejfölt, egy-két merőkanállal a léből, a mustárt, és összeturmixoljuk. Folyamatos keverés mellett visszaöntjük a maradék léhez, és összefőzzük. (Fontos, hogy lehetőség szerint már ne forraljuk, majd kicsapódik a tejföl.)
  5. Visszatesszük bele a zöldségeket, és ízlés szerint a kovászos uborka levéből, hogy kellően savanyú legyen.
  6. Tálalásnál apróra vágott kovászos uborkával szórjuk meg.
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13990
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, nyári, tele friss ízzel, kovászos uborkával savanyítva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...