r
Nosalty Logó

Nutellás torta sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Nutellás torta sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Torta

A tetejére

Összesen 687 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Torta

A tetejére

Összesen 4113 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Torta

A tetejére

Összesen 305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 687 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    249.2 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    1175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.4 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1602 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1571 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 4113 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

Torta

A tetejére

Elkészítés

Torta

  1. Először egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára méretre vágunk kör alakú sütőpapírt, rátesszük, s összekapcsoljuk a formát.
  2. A vizet, feketekávét, vaníliás cukrot kis tálkában összekeverjük, addig, míg a cukor feloldódik.
  3. A tejszínt a csipet sóval, habfixálókkal kemény habbá verjük elektromos habverővel, majd hozzáadjuk a porcukrot (nem lesz túl édes), a nutellát, s újra felverjük.
  4. A kekszekkel elkezdjük a formába a rétegzést - nekem négy réteg keksz lett. Tehát: a kávés folyadékba belemártogatjuk - épphogy csak - a kekszet, szépen kirakjuk az alját vele.
  5. Erre a nutellás hab negyedét egyenletesen elkenjük, majd a rétegzést még megismételjük háromszor.
  6. Az utolsó negyed nutellás habból hagyunk egy keveset, hogy az oldalát is be tudjuk kenni néhány óra elteltével, addig lefedve hűtőbe tesszük, a tortával együtt, hogy megdermedjen.
  7. 3-4 óra elteltével kivesszük a tortát, késsel körbevágjuk belül, majd lekapcsoljuk az oldalát, s az aljával együtt egy kerek tálra helyezzük, a maradék krémmel körbekenjük az oldalát - ha sokat tettünk volna félre, akkor azt még a tetejére rákenjük.

A tetejére

  1. Egy kis lábaskába tesszük a darabolt csokoládét, vajat, tejet, s takaréklángon kezdjük melegíteni, állandó kevergetés mellett.
  2. Amikor szépen elolvadt minden, szép sima az állaga, lekapcsoljuk a gázt, áttesszük egy másik helyre, hagyjuk kissé kihűlni.
  3. Ha langyos, de még csorgatható, díszíthetjük vele a tortánkat!
  4. Végül jöhet a díszítés: az olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk kissé az oldalát kanállal, a többit a tetejére összevissza rácsurgatjuk, s villával szabálytalan hullámokat húzunk a csokoládéból kiindulva. Hűtőszekrénybe tesszük rövid ideig, majd ezután lehet fogyasztani - ha meg bírjuk állni addig! :)
  5. Hosszadalmasan írtam, hogy minden pontos legyen, de pillanatok alatt készen van, csak a hűlés idejét nehéz kivárni! :) Az íze pedig mennyei, nehéz abbahagyni... de nem fokozom, ki kell próbálni, s mindenki meglátja, igazam volt!
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 35434
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 31.

Ajánló

Én nem háztartási kekszet, hanem egy vékonyabb, omlósabb édes kekszet használok ehhez, de lehet háztartási keksszel is, csak akkor egy éjszakára a hűtőben kell pihentetni, hogy megpuhuljon! A csokoládés bevonat helyett lehet simán reszelt csokoládéval díszíteni a tetejét, de akár cukrozatlan kakaóporral is beszórhatjuk! Ez annyira finom, hogy ünnepnapokra is, vendégvárónak is kiváló! Egyébként egy dolgos nap után is össze lehet állítani! Az elismeréseket pedig bezsebelhetjük azon személyektől, akik fogyasztottak belőle, ez teljesen biztos!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ki ne szeretné a nutellás desszerteket, főleg, ha pillanatok alatt készen van, s fergetegesen finom... Nos, ez ilyen. Hosszabb ideig tart ezt a receptemet ide feltölteni, mint ezt a finomságot elkészíteni... Nagy kedvencünk, gyakran készítem. Vigyázni kell vele, mert egyik pillanatban még a tálon van, s mire észbe kapunk, már csak a hűlt helyét találjuk! Aki ezt kihagyja, biztosíthatom, bánni fogja...

Hozzávalók

Torta

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...