r
Nosalty Logó

Nutellás pite Pierre Hermé módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pákosztos macska
Nutellás pite Pierre Hermé módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A csokitöltethez

A kenéshez

808
Kalória
12.3g
Fehérje
56.6g
Szénhidrátok
60.5g
Zsír
21.8g
Víz
226.5g
Koleszterin
4.8g
Rost
28.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír

Az omlós tésztához

A csokitöltethez

A kenéshez

Összesen 808 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír

Az omlós tésztához

A csokitöltethez

A kenéshez

Összesen 6465 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír

Az omlós tésztához

A csokitöltethez

A kenéshez

Összesen 523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 808 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    484.1 g
  • Telített zsírsav
    278 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1812 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3670.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.1 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    174.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2781 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    996 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2723 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1223 micro
Összesen 6465 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 523 kcal

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. A tésztahozzávalóit maximum 1 percig gyömöszköljük, tehát ahogy összeáll a tészta, vissza kell fogni a lendületet, nehogy túldolgozzuk (mert abból lesz a cipőtalp).
  2. Nem kell behűteni, ugyanis két réteg folpack között szakadás, lisztezés és bénázás nélkül vékonyra lehet nyújtani. Ekkor a felső réteg folpackot lehúzzuk, kivajazott piteformát a tésztára tesszük (fejjel lefelé) és az alsó folpackkal együtt belefordítjuk a tésztát. Ezt a réteg folpackot csak azután húzzuk le, hogy belesimítjuk a tésztát a formába.
  3. Kicsit megszúrkáljuk, alufóliát teszünk bele és babbal elősütjük 180 fokon (kb 15 perc).
  4. A fóliát és babot leemeljük, és visszatesszük sülni. Világos zsemleszínű legyen,amikor kivesszük.
  5. Ahogy kihűlt, megkenjük a Nutellával.
  6. A csokitöltethez a vajat és az étcsokit megolvasztjuk, mikor langyosra hűl, belekeverjük a tojásokat és a cukrot. (Arra érdemes vigyázni, hogy ne habosodjon fel!)
  7. A csokoládétölteléket belesimítjuk a piteformába, megszórjuk a tetejét mogyoróval és 190 fokos sütőben 11 percig sütjük.
  8. Mikor kihűl a pite, egy zacskóba teszünk pár kanál Nutellát, és csíkokat húzunk a tetjére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 26 perc

Ez a pite olyan tömény, hogy már ránézve is jól lehet lakni. Egyik barátném férjének viszont (aki poénból futkos maratoni távokat) itt kezdődik a desszert. Így ez neki készült.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!