r
Nosalty Logó

Nutellás finomság

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Nutellás finomság
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1033 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1033 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    221.2 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3925.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1147 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    1353 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.5 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    588 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    579 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 4129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 175 fokra bekapcsoljuk.
  2. A szikkadt kalácsot ujjnyi vastagon felszeleteljük és minden szeletet megkenünk Nutellával.
  3. Míg a tejet és a tejszínt lábosban összemelegítjük, a szeleteket egymásra rakjuk és kb. 2 centis kockákra daraboljuk.
  4. Nagy keverőtálban kézi habverővel összekeverjük a tojásokat és a cukrot, majd folytonos kevergetés közben apránként belekeverjük a meleg tejszínes-tejet.
  5. A Nutellás kalácskockákat jól beleforgatjuk és pár percig állni hagyjuk.
  6. (A hagyományos formát vajazzuk ki jól, ha szilikonosat használunk, nem szükséges!) Kuglófformába öntjük a tocsakos kalácskockákat, a csokit apró darabokra tördelve imitt-amott beledugdossuk és a tetejére morzsoljuk a vajat.
  7. 45 percig sütjük, langyosan kiborítjuk a formából. (Kevés porcukorral megszórhatjuk.)
  8. Langyosan és hidegen is nagyon finom.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 29671
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hétvégi négynapos ünnep után egy szikkadt kalácsfonat árválkodott a spájz polcán. Így szárazon már nem igazán vonzó... hogy lehetne belőle újra valami finomat varázsolni? Szerencsére eszembe jutott Stahl Judit egyik ilyen receptje, így isteni Nutellás nyalánkságként született újjá a szikkadt csúfság!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...