r
Nosalty Logó

Nutellás és eperlekváros piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nutellás és eperlekváros piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3325.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1375 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.6 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 2395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Négy evőkanál vizet és a tojások fehérjét egy pici só társaságában habbá verünk. Egy másik edényben a tojások sárgáját négy evőkanál vízzel, a cukorral, a citrom lereszelt héjával felverünk, majd a sütőporral elkevert liszthez adjuk, összeforgatjuk.
  2. A felvert kemény hab felét a tésztához adjuk, összekeverjük azzal. Utolsó lépésként végül a hab másik felét nagyon óvatosan, egy irányban beleforgatjuk a tésztába.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük az elkészített tésztát (ha nem használunk sütőpapírt, mert elfogyott otthon, mint nálam, akkor kenjük ki a tepsit kicsi vajjal, simán működik így is).
  4. A tepsit a 180 °C-ra előmelegített sütőbe betesszük úgy 25-30 percre. Miután készen van, borítsuk ki a piskótalapot egy konyharuhára, és gyorsan távolítsuk el a sütőpapírt a süti aljáról. Csavarjuk fel, és hagyjuk kihűlni.
  5. Ha kihűlt, kenjük meg ízlésünk szerint azzal, amit éppen kívánunk, majd vágjuk fel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7859
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig ezt a sütit csinálom, ha nincs sok időm, mert gyorsan készen van, és nagyon mutatós. Bármivel meg lehet kenni a piskótatekercset (lekvár, puding, nutella, mogyoróvaj, banánpép, stb.).

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...