r
Nosalty Logó

Nutellás csavart csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nutellás csavart csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 893 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3569 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 893 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2578.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.3 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 3569 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fél dl langyos tejbe beleteszünk 1 kk cukrot és az élesztőt, meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.
  2. A lisztbe beletesszük az egész tojást, sót, maradék cukrot, vajat, a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel jól eldolgozzuk.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Ha kész, két egyforma téglalapot nyújtunk belőle, és az első lapot megkenjük nutellával, ráhelyezzük a másik lapot.
  5. 5 centi hosszú lapokat vágunk belőle, mindegyiket megcsavarjuk, és csiga alakban feltekerjük.
  6. Meleg sütőben kisütjük, a végén nutellába belemártjuk, és dekorcukorral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7727
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Ajánló

Váratlan vendég érkezésekor gyorsan elkészíthető sütemény

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az interneten böngészve akadtam erre a receptre, pontosan a Mindmegette oldalon. Egyszerű, gyors finomság. A végén mártsuk bele a nutellába, ez nem volt benne az eredeti receptben, de aki édesszájú, annak finom lesz így. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...