Nudli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
A burgonyás tésztához
-
167g burgonya96 kcal
-
6g vaj42 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
2g búzadara7 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
A pirított zsemlemorzsához
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
47 kcal
A tálaláshoz
-
111 kcal
Összesen
535
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
A burgonyás tésztához
-
1000g burgonya578 kcal
-
35g vaj251 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g búzadara43 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
A pirított zsemlemorzsához
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
A tálaláshoz
-
240g sárgabaracklekvár667 kcal
Összesen
3212
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
A burgonyás tésztához
-
58g burgonya33 kcal
-
2g vaj15 kcal
-
11.6g finomliszt42 kcal
-
0.7g búzadara3 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
A pirított zsemlemorzsához
-
8.7g zsemlemorzsa34 kcal
-
1.9g napraforgó olaj16 kcal
A tálaláshoz
-
13.9g sárgabaracklekvár39 kcal
Összesen
186
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 549.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 124.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
535
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.8 g
Zsír
-
Összesen 75.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3295.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 480 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 1057 mg
-
Nátrium 1296 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 566.1 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 745.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 384 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 347 micro
Összesen
3212
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
A burgonyás tésztához
-
1 kg burgonya
-
20 dkg finomliszt
-
1 evőkanál búzadara
-
1 db tojás
-
1 csipet só
A pirított zsemlemorzsához
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
4 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
12 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
A burgonyás tésztához
- A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót,a búzadarát, a tojást és közepesen lágy állagú tésztát gyúrunk. Két cipót formálunk belőle.
- A cipókat négy-négyrészre osztjuk és mindegyikből külön-külön kb. 10 mm átmérőjű hengert sodrunk. Az így kapott tésztakígyókat két centiméterenként elvágjuk, majd a kis tésztahengereket két tenyerünk közé fogva (azokat összedörzsölve) nudlivá formáljuk.
- Forró, sós vízben több adagban kifőzzük a nudlikat. Akkor kész, amikor feljönnek a víz tetejére. Kivesszük a lábasból, folyó víz alatt lemossuk, lecsepegtetjük és pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.
- Felmelegített házi sárgabarack lekvárral kínáljuk.
- Receptkönyvben: 746
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 125353
- Feltöltés dátuma: 2008. március 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Petra
537 recept
Ma nem csak gombócokat, hanem a szintén burgonyás tésztából készülő nudlikat is (amiket mi buci nudlinak hívunk, ki tudja miért) gyártottam.